Bushmills lanceert spannende whiskycollectie met 9 nieuwe single malts

Nieuws
vrijdag, 17 november 2023 om 17:00
bushmills causeway 1
Ben je op zoek naar nieuwe Ierse whiskey? Dan ben je bij Bushmills misschien aan het juiste adres. De distilleerderij heeft namelijk de Causeway Collection van 2023 bekendgemaakt. Het gaat om maar liefst negen nieuwe single malts.
Er is een hele nieuwe Bushmills collectie uitgebracht met daarin whiskeys die variëren van 10 tot en met 23 jaar. De collectie heeft een nieuwe fles gekregen en daarnaast ook een nieuwe verpakking. Alle whiskeys zijn samengesteld door master blender Alex Thomas en zijn non-chill filtered.
Bekijk hieronder de video van de onthulling van de Bushmills Causeway Collection 2023:

Een spannende whiskeycollectie

De godendrank heeft gerijpt in Oloroso sherryvaten en bourbonvaten, voordat ze zijn afgewerkt in andere vaten, waaronder Amerikaans eiken, Sauternes en Cognac. ‘Ik heb een passie voor ongebruikelijk hout en het opnieuw bedenken van een traditionele single malt, wat deze collectie bijzonder spannend maakt om te delen,’ laat Alex Thomas, meesterblender van Bushmills Distillery, weten. Verder noemt ze de whiskeys een eerbetoon aan het mythische erfgoed en het natuurlijke landschap van Bushmills.
‘We zijn blij om deze bijzondere collectie te kunnen delen met whiskyliefhebbers over de hele wereld.’
De prijs van de whiskeys uit de Causeway Collection variëren van zo’n honderd euro tot en met 450 euro en ze zullen hun weg vinden naar zes verschillende markten.
Bushmills deed financieel goede zaken dit jaar. Zo opende het in april de Causeway distilleerderij ter waarde van 37 miljoen, waardoor de productie van het levenswater verdubbeld kon worden.
Benieuwd naar een Bushmills whiskey? Wij schreven eerder een recensie van de 10 Years. Daarin staat onder meer het volgende: ‘De tong wordt gekieteld door vanille en wat kruidigs. Een pepertje komt door, maar niet te agressief. Dit is een hele milde en toegankelijke Ierse whiskey. De afdronk is kort, maar aanwezig. Als je dan beseft dat deze drank slechts 35,99 euro kost kun je er eigenlijk niet veel over zeggen. Dat is prima.’
Heb jij weleens een Bushmills gedronken?
Foto: Bushmills

POPULAIR NIEUWS