Deze nieuwe Bushmills single malt whiskey is bijna een kwart eeuw oud

Nieuws
woensdag, 05 juni 2024 om 16:00
bushmills 23 yo madeira cask single malt
De Ierse Bushmills Distillery heeft een nieuwe expressie uitgebracht van 23 jaar oud. De whiskey wordt onderdeel van de Causeway Collectie van het merk, maar komt niet in de schappen van de slijterijen terecht.
In plaats daarvan heeft de distilleerderij besloten om de 23 jaar oude single malt whiskey exclusief voor de travel retail winkels van Avolta uit te brengen.
Alex Thomas, meesterblender bij Bushmills, vertelt dat de distilleerderij iets bijzonders voor Avolta wilde doen. Daarom is de single malt exclusief voor de winkels van deze keten gebotteld. De whiskey die Thomas voor de keten geselecteerd heeft is toepasselijk voor het komende warme seizoen.
‘Na 23 jaar rijping op Madeira vaten alleen al, ben ik ervan overtuigd dat deze enorm populair zal zijn. Zijn weelderige zoetheid is eigenlijk zomer in een glas.’

Wat is de Bushmills 23 Year Old Maderia Cask single malt whiskey?

De nieuwe Bushmills single malt whiskey heeft exclusief in Madeira vaten gerijpt en is onderdeel van de Causeway Collection van het merk. De Ierse whiskey heeft tijdens de rijping van 23 jaar een apart profiel gekregen vol met tonen van zomerfruit.
Dit zijn de officiële tasting notes van de single malt whiskey:
  • Neus: Rijp zomerfruit, gekarameliseerde suiker, zwarte koffie en walnootolie.
  • Smaak: Zoete perzik en sinaasappelschil, gevolgd door geroosterde noten, honing gecombineerd met zwarte koffie en zachte specerijen.
  • Afdronk: Een delicate, droge en lange fruitige afdronk die zich ontwikkelt tot rijke nootachtige praliné en geroosterde cacao.
De Bushmills 23 Year Old Madeira Cask is gebotteld op 53,8 procent alcohol by volume (ABV). Een fles kost 390 pond ( omgerekend ongeveer 460 euro) en is vanaf nu verkrijgbaar.
Om de release te vieren biedt de Avolta winkel samples aan bij reizigers. Daarnaast is er een wedstrijd op de luchthavens waarbij iedereen die een fles koopt een miniatuur van een andere whiskey uit de Causeway Collection kan winnen.
Foto: Bushmills

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties