Celebration Sour Mash Edition is de nieuwe botteling van Michter’s Distillery

Nieuws
vrijdag, 03 februari 2023 om 11:00
whiskey glas
Het Amerikaanse Michter’s Distillery laat niet vaak van zich horen. Nu is er een nieuwe, speciale, botteling onderweg met de naam Michter’s Celebration Sour Mash. Naar verwachting worden de flessen nog deze maand verzonden.
De whiskey is een blend van maar liefst zeven whiskey’s. De leeftijd van de whiskey’s loopt flink uiteen, van twaalf tot dertig jaar. Drie van de gebruikte whiskey’s komen uit Kentucky Straight Bourbon vaten en de andere vier uit Kentucky Straight Rye vaten. Meesterdistilleerder Dan McKee selecteerde zelf de vaten voor deze botteling en is erg blij met het resultaat. Het is de vierde keer dat er een Celebration release voorbij komt. De eerste stamt uit 2013.
Volgens Andrea Wilson, Master of Maturation bij Michter’s Distillery is de whiskey niet zomaar een release: ‘"Deze whiskey is een verkennende reis van gerijpte bourbons en ryes gemengd tot perfectie die je gehemelte betovert met zijn gedurfde elegantie. Ik ben blij met deze release en erg trots op het Michter's team en onze inspanningen om de beste Amerikaanse whiskey te produceren."

Michter's Celebration Sour Mash Edition 2022 zit wel in een hele luxe verpakking.

Release Celebration Sour Mash Edition 2022 flink vertraagd

Eigenlijk was de bedoeling dat Michter’s Distillery Celebration Sour Mash Edition 2022 eind vorig jaar al uit zou komen. Dit is door bevoorradingsproblemen alleen niet gelukt. Bestelde pakketten kwamen niet op tijd aan en dit waren juist pakketten die cruciaal waren voor de bijzondere release. Celebration Sour Mash 2022 wordt namelijk niet in normale flessendozen of kokers geleverd, maar in een unieke verpakking. Naast de fles zit er een lade in de doos, waarin Dan McKee elke fles van een begeleidende brief voorziet, samen met een handtekening.
Voor de speciale botteling moet je wel wat over hebben. De drank komt in zeer gelimiteerde oplage van 328 flessen uit voor de internationale markt die elk een prijskaart hebben van 6.000 dollar. Gelukkig heeft Michter's ook wat flessen uitgebracht die wat vriendelijke voor je portemonnee zijn. Neem bijvoorbeeld deze Unblended American Whiskey.
  • Heb je deze trui al gezien bij bol waarin blend centraal staat?