Chichibu Red Wine Cask 2023 single malt whisky onderweg naar Nederland

Nieuws
zondag, 28 januari 2024 om 11:00
chichibu red wine cask 2023
De Chichibu whisky’s komen vaak in beperkte oplage uit. Dat geldt ook voor de Chichibu Red Wine Cask 2023 whisky. Salud Distribution brengt van deze single malt whisky nu een zeer beperkt aantal naar ons land. Zo meldt Whisky Experts.
De Ichiro’s Malt Chichibu Red wine Cask 2023 is over de hele wereld uitgebracht, maar komt overal maar mondjesmaat beschikbaar. De oplage van de expressie is in totaal 11.800 flessen, waarvan er nu 156 flessen door Salud Distibrution verdeeld worden over Oostenrijk en Nederland.

Wat is de Chichibu Red Wine Cask 2023 single malt whisky?

De Japanse whisky heeft gerijpt in rode wijnvaten uit vier landen, namelijk Frankrijk, de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en Japan. Hoe lang de whisky precies gerijpt heeft, is niet bekendgemaakt, maar de single malt vloeistof zou tussen de 6 en 13 jaar oud zijn.
Daarna is de whisky gebotteld op 50,5 procent alcohol by volume (ABV). De botteling is non-chill filtered gebeurd en de whisky heeft geen toegevoegde smaak- of kleurstoffen.
Dit zijn de tasting notes van de drank:
Neus: Complex met tonen van honing, edel hout en fruit zoals mispel, wilde bessen en citrusvruchten.
Smaak: Tonen van rood fruit, aangevoerd door bosbessen, frisheid van citrus en mispel, munt en zoethout, gevolgd door plantaardige en houtachtige tonen en cacaotonen met karamel.
Afdronk: Lang en aangenaam bitter met tonen van kruidnagel, sinaasappel en melkchocolade.
Helaas is er geen exacte datum bekend wanneer de whisky naar ons land komt. Ook is het niet bekendgemaakt waar de flessen precies te koop zullen zijn of wat de verkoopprijs per fles wordt.
Wist je overigens dat er onlangs een Japanse whisky exclusief voor Nederland gebotteld is? Dit is een Yamazakura whisky uit de Asaka Distillery in Fukushima. De exclusieve whisky is gerijpt in ex-bourbon vaten en is na vier jaar gebotteld. Hier lees je meer over de expressie.

POPULAIR NIEUWS