Chivas Regal levert geen buitenverpakkingen meer in Duitsland

Nieuws
door Monkey
donderdag, 22 juni 2023 om 11:00
chivas regal
Chivas Regal is een nieuw initiatief gestart met de naam Chivas Rethink. Het is een onderdeel van de duurzaamheidsstrategie ‘van overkoepelend bedrijf Pernod Ricard, waarin verschillende maatregelen ten behoeve van het milieu genomen worden. Het Chivas Rethink initiatief zorgt er nu voor dat er geen buitenverpakkingen meer in Duitsland geleverd worden.
De campagne richt zich momenteel alleen op de verpakkingen van de Chivas Regal 12 flessen. De andere whisky’s van het merk blijven gewoon in een doos geleverd worden voor zover bekend. Of deze verpakkingen op een later moment ook nog compleet verwijderd worden, is niet gecommuniceerd. Wel is bekend dat Prestige flessen een volledig recyclebare doos krijgen als onderdeel van Chivas Rethink.
De campagne zal niet alleen zorgen voor minder verpakkingsafval, maar licht consumenten ook in over andere activiteiten op het gebied van duurzaamheid van het merk. Dit gebeurt via sociale media, maar ook via de speciaal opgezetten Chivas Rethink website. Op dit moment siert daar de campagne rondom de secundaire verpakking (ofwel de doos).
Nick Blacknell, global marketing director bij Chivas, meldt dat het een ‘spannend nieuw hoofdstuk voor het merk is’ en dat het merk trots is om deze grote stap op het gebied van milieuvriendelijkheid te zetten.

Gaan Chivas buitenverpakkingen wereldwijd verdwijnen?

Chivas zet deze eerste stap op het gebied van verpakkingen nu in Duitsland. Dit concept zal later wereldwijd uitgerold worden. In 2025 zal er geen Chivas 12 fles meer met doos te koop zijn. Of er ook andere flessen zoals de Chivas Regal Extra of de Chivas Ultis aan de beurt komen om hun verpakkingen af te staan, is niet gemeld.
De buitenverpakking van bijzondere flessen worden nog wel geleverd, maar zoals gemeld volledig recyclebaar.
In oktober bracht Chivas Regal al een nieuwe fles op de markt. Het glas van de fles is dunner gemaakt, waardoor er jaarlijks ruim 1.000 ton glas bespaard wordt. Of er nog andere duurzaamheidsmaatregelen komen vanuit het Pernod Ricard merk, is niet gemeld.
Foto: Pernod Ricard

POPULAIR NIEUWS