Chivas Regal Extra Review

Reviews
door Monkey
vrijdag, 28 april 2023 om 13:00
chivas regal extra
Waar de ene whisky in de kast blijft staan voor een bijzondere gelegenheid, kan een andere heerlijk gedronken worden na een dag hard werken en ook prima weggegeven worden als cadeau voor een beginnend whiskydrinker. In die laatste groep zit de whisky van de Chivas Brothers. Je leest er alles over in deze Chivas Regal Extra Review.

Een blend van blends

De Chivas Brothers weten prima hoe een goede whisky gemaakt moet worden. Zo hebben ze met de Chivas Regal al een lekkere whisky neergezet, die in verschillende leeftijden gekocht kan worden. Chivas Regal Extra doet daar nog een schepje bovenop. Dit is namelijk een blend van de Chivas Regal 12, 18 en 25 Years die de toepasselijke naam ‘Extra’ mee heeft gekregen. Dit waren van zichzelf al blends die nu dus in een nieuwe blend samengekomen zijn. Deze mix heeft vervolgens exclusief in first-fill Oloroso Sherry vaten gerijpt, waardoor er een geheel nieuwe smaak aan de drank toegevoegd werd.

Zien, ruiken, proeven

LandSchotland
DistilleerderijChivas Brothers
Soort whiskyBlended malt
KleurAmber
GeurFruit, noten en een hint van eikenhout
SmaakVanille, karamel, kruiden, noten en fruit
AfdronkMedium lang, zoet en kruidig
LeeftijdGeen leeftijd
Alcoholpercentage40%
Inhoud fles70cl
Prijs40-50 euro

Voor elke gelegenheid

Chivas Regal Extra is weliswaar een blend van een blend, maar ruikt en proeft ontzettend verfijnd. Eerst kietelt de drank je neusvleugels met zoete, uitnodigende tonen van fruit en noten, aangevuld met een hint van het hout van de Oloroso vaten. Het geeft je het gevoel alsof je op zondagochtend zorgeloos met je krantje aan de ontbijttafel zit, terwijl je de zoete broodjes in de oven al kan ruiken. Zodra je een slok neemt, krijg je precies wat je verwacht: een heerlijke zoete balans van vanille, karamel en fruit met een vleugje pit vanuit de kruiden.
Vervolgens gaat Chivas Regal Extra nog voor die extra paar meters. Hoe? Door je met een middellange, zachte afdronk afscheid te laten nemen van de zoete smaak. Het is bijna alsof je zorgen op je tong wegsmelten, wanneer dit elixir over je smaakpapillen glijdt. Het is een gevoel dat je iedereen gunt, al kan het zoete op een gegeven moment wel wat te veel van het goede worden.
Chivas Regal Extra met zijn luxe uitziende verpakking
Chivas Regal Extra met zijn luxe uitziende verpakking

Een luxe cadeau, maar niet voor de hoofdprijs

De Chivas Regal Extra is een whisky die je zonder nadenken aan iemand cadeau kan doen. Sterker nog, het kan zelfs zonder inpakwerk, want de Schotse blend is een cadeau dat uit zichzelf al in een mooie strakke verpakking komt. Het is geen doos met al te veel poespas, maar een strakke doos in een bijna perfecte donkerrode kleur voor een cadeau. Een strik erop en klaar is Kees. Toegegeven, het is geen designverpakking zoals we tegenwoordig bij de premium whisky’s voorbij zien komen.
De fles zelf is ook niet heel bijzonder vormgegeven en bevat naast het embleemvormige label en het gestanste Chivas Brothers-logo is het de amberkleurige drank die de spotlight steelt. De dop is van kunststof en heeft een gouden kleur, net als het randje rondom het logo. Het straalt luxe uit, maar de prijs is daar absoluut niet naar. De prijs is namelijk bijzonder schappelijk voor deze Schotse blend. Voor een bedrag tussen de 40 en 50 euro heb je al een fles in huis met een liter van dit bijzondere elixir.

Chivas Regal Extra Review

Chivas Brothers heeft met de Chivas Regal een tijdloze whisky weten te bottelen. Niet alleen omdat er geen leeftijd op het label geplakt is, maar ook omdat de whisky dusdanig toegankelijk is dat je er altijd wel een glaasje van kunt drinken. Voor de beginnende whiskydrinker is het een elixir om zeker eens te proberen, maar ook de gevorderde whiskyliefhebber kan hier zeker van smullen. Het is een beetje als dat snoepje waar je altijd naar terugkeert in de snoepwinkel. Wel is het zo dat de zoete smaak niet altijd even fijn is en dat is juist het overheersende element in deze Chivas.
+ Ontzettend betaalbare blended whisky
+ Erg goed in balans
+ Leent zich voor elke gelegenheid
- Misschien iets te veel van het zoete
Wist je dat we doorlopend allerlei toffe prijsvragen hebben?
Deze review is gebaseerd op een sample. Wij benaderen de reviews van samples minder uitgebreid dan een gehele fles, omdat dit voor een andere ervaring zorgt. Ga naar onze review-pagina om te zien wat we allemaal gerecenseerd hebben.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties