Coachbuilt x Rolls Royce is de nieuwe whisky van Jenson Button

Nieuws
zondag, 23 april 2023 om 11:00
coachbuilt x rolls royce
Formule 1 coureur Jenson Button gaat met zijn whisky merk Coachbuilt Whisky een samenwerking aan met Rolls Royce. De autofabrikant en Coachbuilt gaan 300 exclusieve bottelingen van 30 jaar oude whisky maken.
De limited edition whisky van Coachbuilt is een blend van whisky’s met een leeftijd tussen de 30 en 35 jaar met een rijping in voornamelijk sherry vaten. Er is niet precies vermeld om welke whisky’s het gaat, maar wel dat er een 1987 en een 1988 malt in de blend zit en dat er uit alle vijf Schotse whiskygebieden iets aanwezig is.
George Koutsakis, mede-oprichter van Coachbuilt whisky, vertelt in gesprek met The Spirits Business dat hij nooit verwacht had met Rolls Royce samen te werken. Het merk van Koutsakis en Button heeft voor de samenwerking met Rolls Royce geprobeerd om een whisky te maken die dichtbij het merk ligt: elegant, luxe en modern.
Jenson Button meldt dat ook voor hem de release erg bijzonder is. De Formule 1 coureur gaf in januari nog een gesigneerde fles van de eerste batch Coachbuilt whisky weg. Nu is het merk al toe aan een samenwerking met een groot merk. Button vertelt dat dit ‘altijd de droom was, maar wel heel bijzonder is om dat binnen 12 maanden te zien gebeuren.’

Dit is de Coachbuilt x Rolls Royce whisky

De blend die Coachbuilt gemaakt heeft voor de samenwerking met Rolls Royce wordt naar verwachting in juni geleverd. De whisky heeft volgens Koutsakis erg veel diepe en krachtige noten. De drank is volgens hem voor beginnende whiskydrinkers en voor kenners.
Wat betreft de tasting notes heeft de drank koffie, hints van toffee, karamel, noten en fruit. Dit alles wordt geaccentueerd door de extra rijping in ex-bourbonvaten die de blend heeft gekregen.
De whisky zal slechts eenmalig geproduceerd worden en de oplage van 300 wordt daarbij niet eens in zijn geheel verkocht. De eerste 150 flessen worden exclusief aangeboden aan klanten van Rolls Royse London. De andere helft wordt via een loting verkocht. Mensen kunnen zich daarop inschrijven en, als ze het geluk hebben te winnen, een fles bemachtigen. Per fles moet er dan nog 1500 pond afgerekend worden.