The Cardrona brengt zeven jaar oude Full Flight whisky uit

Nieuws
door Monkey
zondag, 23 april 2023 om 13:00
thecardronafullflight
De Nieuw-Zeelandse The Cardrona-distilleerderij heeft twee nieuwe single malt bottelingen uitgebracht met de naam Full Flight Single Cask Release. De bottelingen hebben allebei in een ander vat gerijpt die door Desiree Reid, oprichter van de distilleerderij, met de hand geselecteerd zijn.
In totaal heeft The Cardrona hiermee drie whisky’s. Eerder was namelijk al Growing Wings Solera uitgebracht, een whisky die vijf jaar in eikenhouten vaten gerijpt heeft en voor 159 dollar over de toonbank gaat. De Full Flight serie is iets duurder dan dat. Je betaalt namelijk per fles van 375 milliliter 255 dollar bij de distilleerderij. Voor dat geld heb je een whisky die zeven jaar gerijpt heeft.

Wat is de Full Flight whisky van The Cardrona?

Wat de smaak is hangt compleet af van welke release je kiest. De smaken zijn namelijk behoorlijk verschillend. De The Cardrona Full Flight Single Cask Release Sherry heeft eerst gerijpt in een González Byass oloroso sherry butt. Vervolgens is de whisky overgebracht naar een Pedro Ximénez sherry butt voor zijn afwerking. Het alcoholpercentage van de whisky is 67,2 procent.
Door de rijping in de twee verschillende sherryvaten mag je een pittige whisky verwachten. The Cardrona Full Flight Single Cask Release Sherry geeft tonen van broodjes, zongerijpte nectarines en een klein beetje bloesemhoning.
De andere whisky is de The Cardrona Full Flight Single Cask Release Bourbon. In tegenstelling tot de The Cardrona Full Flight Single Cask Release Sherry, heeft deze whisky gerijpt in slechts één vat: een first fill bourbonvat. De whisky kwam na zeven jaar uit dat vat met 66,9 procent alcohol en is wat zoeter van aard. De drank geeft tonen van abrikozen, honing, appel, vanille en pudding.
Beide flessen zijn te koop via de website van de The Cardrona distilleerderij, maar zijn ook via Britse websites te koop. Nederlandse website bieden de whisky momenteel niet aan.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties