Compass Box blaast mensen weg met meest rokerige whisky tot nu toe

Nieuws
vrijdag, 22 maart 2024 om 8:00
compass box celestial
Ben je fan van Compass Box en houd je van rokerige whisky’s van Ardbeg en Coal Ila? Dan is er goed nieuws want de onafhankelijke bottelaar komt nu met de meest peated versie tot dusver op de markt.
De whisky die op de markt wordt gebracht is Celestial. Dit is het vierde en tevens laatste deel in de Extinct Blends serie. Deze serie heeft als intentie om iconische whisky’s van halverwege de 20e eeuw opnieuw te creëren.
In dit geval is geprobeerd om de oudere stijl van rokerige Schotse whisky’s opnieuw uit te brengen. Deze meest peated whisky van de onafhankelijke bottelaar bevat malt whisky’s van Ardbeg en Caol Ila.

Herinneringen ophalen met de nieuwe Compass Box Celestial

Deze Celestial whisky is geïnspireerd op een botteling uit de jaren 1950 en 1960. Zo schrijft The Spirit Business het volgende:
‘Het merk werd opgericht door een van de oorspronkelijke 'Whisky Barons' en had connecties met een distilleerderij op Islay en een op Speyside. Bij het openen van een fles whisky uit de jaren 1960, die bestemd was voor de VS, werd het Compass Box-team begroet met een spookachtige turftoets, een overvloedige vatzoetheid die aan peperkoek deed denken en een bloemige fruitigheid’
James Saxon, de nieuwe whiskymaker bij Compass Box, is erg blij met het resultaat van zware turfrook. Hij omschrijft gember, tonen van vanille en gegrilde appels. Verder meldt hij dat de drank op het gehemelte droog is met eikenhout, vlezige rokerigheid die overgaat in gekookt tropisch fruit.

Gelimiteerde whisky

De godendrank wordt op 4 april uitgebracht in de Verenigde Staten tegen een prijs van 375 dollar. Omgerekend naar euro’s is dit iets meer dan 345 euro. Het gaat om een gelimiteerde drank, want er worden slechts 5532 flessen op de markt gebracht.
Het plezier zal voor een aantal drinkers al beginnen bij het label van de fles. Hierop staan golvende wolken die symbool staan voor de complexe kolommen van turf in de whisky, ‘terwijl wolkenlandschappen en de nachtelijke hemel de steeds veranderende wereld van blended Scotch vertegenwoordigen.’
Lees ook eens onze Whisky Names Explained artikelen.
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS