De eerste Islay single malt whisky van Ardnahoe komt eraan

Nieuws
vrijdag, 03 mei 2024 om 7:00
ardnahoe 5yo single malt whisky
In 2018 opende de Arnahoe Distillery op Islay al, maar een inaugurele whisky bleef uit. Vijf jaar na de opening is het bijna tijd om de eerste fles van het merk open te trekken. De inaugurele Ardnahoe single malt whisky is namelijk aangekondigd en komt sneller dan je misschien verwacht.
De Ardnahoe single malt is namelijk al beschikbaar op 10 mei. De distilleerderij van Stewart Laing en zijn zonen, die ook eigenaar zijn van onafhankelijke bottelaar Hunter Laing & Co., heeft daarmee eindelijk zijn eerste whisky uit de eigen distilleerderij te pakken.
DePauwWonen - Nachtkastje Whiskey Image
DePauwWonen - Nachtkastje Whiskey
EUR189
Op voorraad
Koop op bol.
Scott Laing, Hunter Laing’s Business Development Director, vertelt dat het een moment is waar hij ongelooflijk trots op is.
‘Dit is een zeer trots moment voor ons. De passie en kennis over Schotse whisky van de familie Laing duurt al drie generaties voort en het is een gedenkwaardige mijlpaal om onze eigen, traditioneel vervaardigde single malt uit onze eigen distilleerderij uit te brengen.’

Wat is de inaugurele Ardnahoe single malt whisky?

De inaugurele release van Ardnahoe Distillery is een limited edition whisky die gestookt is met gemoute gerst van Port Ellen Maltings. De spirit heeft een fenolgehalte van 40 ppm, wat voor een flinke aardse turfrook zorgt. Door de rijping van vijf jaar in ex-bourbon en ex-oloroso sherryvaten heeft de drank flink wat fruitige tonen gekregen die voor een balans met de turfrook zorgen.
De tasting notes van de Ardnahoe single malt whisky zijn als volgt:
Neus: Zandkoekjes, gebakken appels en Islay turfrook.
Smaak: Custard, gember, citroenschil en gebakken appels.
Afdronk: Lang en rokerig.
De single malt whisky is gebotteld op 50 procent alcohol by volume (ABV). Hoeveel flessen van de expressie er precies zijn, is niet bekend. Via de website van Ardnahoe is de verkoop van de whisky beperkt tot twee flessen per klant.
De drank komt ook wereldwijd in de schappen terecht bij een geselecteerd aantal retailers. Vanaf 10 mei is de fles te koop (mooi op tijd voor Fèis Ìle) met een adviesverkoopprijs van 70 pond (omgerekend 82 euro).
Foto: Ardnahoe Distillery.

POPULAIR NIEUWS