De eerste whisky met een comic is een feit

Nieuws
vrijdag, 06 januari 2023 om 13:00
maltyverse
Whisky komt in alle soorten en maten, bijvoorbeeld in films en series, maar met een comic hebben we de drank nog nooit voorbij zien komen. Het gat in de markt moet door de nieuwe botteler MaltyVerse ook gezien zijn, want dat bedrijf brengt deze combinatie nu uit in de Verenigde Staten. De naam is W, Agent W.
Agent W is de naam van zowel de whisky als de comic. Beide zijn ontstaan uit het brein van George Koutsakis, whiskyschrijver en consultant, die voor dit project samenwerkt met Carl Harrison. Laatstgenoemde verzorgt onder andere de prints op de labels van Agent W. Koutsakis wilde graag iets doen wat nog niet eerder gedaan was in de whiskywereld. Hieruit is het idee voor de comic ontstaan, waarbij hij zowel zijn passie voor de drank als zijn- talent voor het vertellen van verhalen kwijt kan. Met Harrison als artiest wordt alles tot leven gewekt in de comics.

30 jaar in het vat

Wat betreft de drank wordt er voor deze eerste release een single cask whisky gebracht die 30 jaar in een sherry vat gezeten heeft bij de Cambus distilleerderij. Eind 2021 is de 48% alcohol bevattende whisky gebotteld. De fles moet de breedte en verbeelding van de whiskywereld aantonen. Je moet er wel snel bij zijn want er zijn slechts 550 flessen beschikbaar, wat de oplage zeer gelimiteerd maakt. Daar is de prijs dan ook naar, want een fles met een comic kost ongeveer 400 dollar. Een fles aanschaffen kan al op de site van Maltyverse, helaas geldt dit alleen voor inwoners van de Verenigde Staten.
Om de whiskyrelease kracht bij te zetten verschijnt gelijktijdig dus het eerste nummer van Agent W, de comic. Het verhaal draait om een geheim agent in het jaar 2100. Hij moet aan de bak om een gestolen fles kostbare whisky op te sporen. Onderweg komt hij er alleen al snel achter dat dit lastiger is dan hij dacht. Ook van de strip zijn slechts 550 exemplaren beschikbaar, die met de flessen meegestuurd worden. De comic wordt dus niet los verkocht.

Niet zomaar een release

Iedereen die besluit om Agent te kopen, krijgt de de fles en comic toegestuurd. Daarnaast wordt er ook een speciale geschenkverpakking bijgeleverd en krijgt iedere koper toegang tot een speciale sectie op de Maltyverse website. Dit stuk van de website is gevuld met digitale comics, achter-de-schermen-beelden, de mogelijkheid om op toekomstige releases te stemmen en laat je met de makers van de comic en whisky praten. Daarbij kun je op dit deel van de website allerlei toffe dingen winnen, al is hier inhoudelijk nog niets over bekend gemaakt. Nog belangrijker: Dit deel geeft je vroege toegang tot de aankoop van nieuwe flessen in de lijn. Daarmee heb je dus een flinke stap voor op de rest van de wereld!
Beeld: Maltyverse