Distilleerderij Ardbeg komt met verrassend product: een stripboek

Nieuws
zaterdag, 21 januari 2023 om 17:00
ardbeg
Ardbeg, de distilleerder uit Islay, houdt wel van een speciale actie. Maar wat ze nu op stapel heeft staan is toch wel uniek. Ardbeg gaat op korte termijn namelijk maar liefst drie stripboeken uitgeven! Natuurlijk gaan de stripboeken over het eigen merk whisky en de serie heet dan ook Planet Ardbeg.
Ardbeg heeft als distilleerder een lange historie. Die historie gaat helemaal terug naar 1815, het jaar waarin de oprichter John Macdougall officieel met distilleren begon. Nog diezelfde eeuw, in 1887 wist Ardbeg meer dan 1 miljoen liter Whisky te produceren, maar dat bleef niet eeuwig goed gaan.
Eind vorige eeuw was Ardbeg op sterven na dood, maar maakte een doorstart. Sindsdien gaat het voortvarend en wordt de distilleerderij bezocht door duizenden geïnteresseerden. Ook wordt de distilleerderij regelmatig overladen met prijzen, waaronder meerdere malen 'distilleerder van het jaar' en zelfs drie jaar achter elkaar 'wereld whiskey van het jaar'.

Een whiskyfles naar de ruimte, een tractor de wereld rond...

Ardbeg begint daarna met interessante experimenten, waaronder het eerste whiskyexperiment in de ruimte in de ISSS, een speciale Galileo-whisky en een heuse V8 gedreven Massey Ferguson tractor waarmee ze de wereld over trekt. Eigenlijk dus niet zo gek dat juist Ardbeg een whiskystripboek maakt.
Ardbeg doet nog een beetje geheimzinnig over de drie stripboeken. De drie boeken zijn geschreven en geïllustreerd door drie verschillende artiesten.
De drie boeken zijn gebaseerd op de drie belangrijkste whisky's van Ardbeg: Ardbeg Ten Years Old, Ardbeg An Oa, en Ardbeg Wee Beastie. Ook diverse peronages uit de distillerij zullen langs komen in de comics.
Wie de comics in huis wil halen zal, de site van Ardbeg in de gaten moeten houden. Daar wordt aangegeven dat de comics nu al online leesbaar zouden moeten zijn, maar daar lijkt nog geen sprake van te zijn. Dat kan vast niet lang meer duren!
Voor het online lezen moeten geïnteresseerden een 'committee member' worden, wat betekent dat je je inschrijft voor de nieuwsbrief. Inschrijven kan hier. Wij houden de site in ieder geval met argusogen in de gaten!
Wist je dat we ook gave interviews hebben?
Foto: Ardbeg Project

POPULAIR NIEUWS