De laatste Wolfburn whisky is al bijna uitverkocht

Nieuws
dinsdag, 19 december 2023 om 13:00
wolfburn christmas 2023 high res
Wie nog snel de laatste Wolfburn expressie wil aanschaffen moet er snel bij zijn. Uit eerste hand kunnen we namelijk vertellen dat deze whisky bijna uitverkocht is.
De laatste Wolfburn whisky is een speciale editie die is uitgebracht voor kerst en draagt de naam Wolfburn Christmas Edition 2023. Op het label staat groot de tekst The Most Wonderful Time of the Year afgebeeld. Het gaat om een whisky die acht jaar gerijpt heeft in Oloroso sherry oksvaten en first fill bourbon vaten.

Hoe smaakt de Wolfburn whisky?

Het is een gelimiteerde release, want van de kerstfles zijn slechts 1800 flessen gemaakt. De tasting notes van de Wolfburn Christmas bottle zijn als volgt:
Neus: Zoete kersentonen vermengen zich met hints van gedroogd fruit. Vanille aroma’s volgen met een hint van koffie en donkere chocolade.
Geur: Sappig. Rijke toffee en siroopsmaken met boventonen van cacao en vanille. ‘Fruitige zoetheid omhult het palet met tonen van herfstfruit en honing, wat leidt tot een warme, zachte afdronk
Afdronk: Vanilletonen vervagen zachtjes met een mooi spoor van karamel aan het einde.

Allerlei Wolfburn flessen

Nog een week en dan is het kerst. Wolfburn heeft in een reactie aan ons laten weten dat de kerstfles bijna uitverkocht is en daarmee dus als zoete broodjes over de toonbank is gevlogen.
Voor de investeerders onder de lezers: wordt deze fles geld waard? Dat is lastig om te zeggen. Wolfburn brengt vaak flessen uit voor speciale gelegenheden. De ene is meer bijzonder dan de andere. Zo zal de coronation bottle interessanter zijn om te hebben dan een kerstfles.
Al denkt de whisky connaisseur maar één ding: hoezo ‘geld waard’? Whisky is er om gedronken te worden. Het is dan ook een spannende discussie in het landschap.

Waar is de Wolfburn Chistmas bottle te koop?

Op de redactie zijn er al heel wat Wolfburn whisky’s opengetrokken en recenseerden wij er ook flink wat. Bekijk hier ons Wolfburn overzicht. De kerstfles is te koop voor 59,95 euro via Wolfburn zelf en er kan verstuurd worden naar Nederland. Ook hebben divserse winkels in Nederland de fles te koop.
Foto: Wolfburn