De meest gelimiteerde Chichibu expressie tot nu toe kampt met enorme angel's share

Nieuws
woensdag, 24 juli 2024 om 12:00
spirits of salud angels favourite single malt whisky
Oorspronkelijk zou het een nieuwe expressie in de 7even Gods of Fortune whiskyreeks worden, maar daarvoor was er te weinig whisky over in het vat. Om liefhebbers toch van een nieuwe fles te voorzien, besloot Spirits of Salud de Japanse whisky toch uit te brengen. Angels Favourite is het resultaat en de de meest gelimiteerde Chichibu tot nu toe.
De nieuwe Spirits of Salud Chichibu expressie is door een proefpanel van whiskyliefhebbers en -kenners gekozen uit verschillende vloeistoffen. Tijdens de selectieprocedure moesten verschillende drams van punten voorzien worden, waarbij de Japanse whisky uit een second fill ex-bourbonvat de hoogste score haalde.

Angel's share eist z'n tol

Toen de keuze van het panel doorgegeven was aan Chichibu bleek dat het lot anders had beslist. Een geval van pech. Het vat was namelijk nog maar voor een kwart gevuld, niet meer genoeg voor een volwaardige Chichibu 7even Gods of Fortune expressie.
Een deel van de drank is gedurende de rijping verdampt, iets wat bekendstaat als Angel's Share. Erger nog, een veel groter deel van de drank is verdwenen doordat het vat veel meer dan gebruikelijk lekte.
Gelukkig zat er nog wel genoeg whisky in het vat voor een botteling en dat vormt nu de meest gelimiteerde Chichibu expressie ooit.

Wat is Chichibu Angels Favourite single malt whisky?

De Chichibu Angels Favourite whisky is gemaakt met peated spirit van de Japanse distilleerderij. De drank heeft ruim 8 jaar gerijpt in ex-bourbonvaten voordat deze op 63,5 procent alcohol by volume (ABV) de fles in gegaan is.
Dit zijn de tasting notes van de Chichibu Angels Favourite whisky:
  • Neus: Tonen van rijpe peer, abrikoos met hints van honingraat en vanille. Hier komen tonen van sinaasappelschil, gember, kamperfoelie en een vleugje eikenhout bij. Later voegen een milde rookgeur, bacon en tonen van earl grey zich bij deze tonen. 
  • Smaak: Romig van textuur met smaken van tropisch fruit zoals mango en papaja, gevolgd door zoete tonen van honing en marsepein. Daarna komen tonen van gedroogde vijgen, rozijnen en donkere chocolade, kaneel, nootmuskaat en een hint zoethout voorbij.
  • Afdronk: Lang met aanhoudende tonen van sinaasappelschil en een vleugje kruidigheid en rook.
Wanneer de Chichibu Angels Favourite Japanse single malt whisky precies te koop is, is niet vermeld. Wel is de fles in ons land al online opgedoken. Bij Passie voor Whisky is de fles vooruit te bestellen voor 1699,95 euro.
De wereld rond in 80 glazen Image
De wereld rond in 80 glazen
EUR25.529.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS