Old Forester brengt bourbon met Caribisch tintje uit

Nieuws
woensdag, 24 juli 2024 om 8:00
old forester 117 rum finish bourbon
De Old Forester Distillery in Kentucky heeft een nieuwe toevoeging gedaan aan de experimentele 117 whiskeyserie. Het gaat om een expressie met een finish in rumvaten. Een eerdere whiskey met rumfinish van het merk verkocht ooit binnen een dag uit.
De Old Forester 117-reeks is een serie met gelimiteerde en experimentele bourbons van het Amerikaanse whiskeymerk. De expressies in de reeks worden voorzien van unieke finishes, hebben een bijzondere rijping of hebben andere kenmerken waardoor ze onderscheidend zijn van de standaardreeks.
Afgelopen jaar raakte een expressie met een rumfinish van het merk binnen no-time uitverkocht, waardoor de distilleerderij heeft besloten om nog een keer met rum aan de slag te gaan.

Limited edition bourbon 

De nieuwe Old Forester 117 Series: Rum Finish is, net als de eerdere editie een limited edition bourbon. Caleb Trigo, assistent master distiller bij Old Forester, denkt dat mensen er dol op zullen zijn. Zo zegt hij:'Rum Finish is een zoete toevoeging aan de serie waar whiskeyliefhebbers - en rumdrinkers - dol op zullen zijn.'

Wat is de Old Forester 117 Serie: Rum Finish whiskey?

Door de finishperiode van zes maanden in de rumvaten smaakt de drank naar tropisch fruit en kokosnoot. Dat klinkt goed in de zomer, toch?
Hieronder vind je de tasting notes van de Old Forester 117 Serie: Rum Finish bourbon.
  • Neus: Aroma's van met boter bedekte toffee, bananenpudding en verse appel. 
  • Smaak: Tonen van banaan, toffee en droge houtkruiden uit het vat.
  • Afdronk: Lang en droog met romigheid en specerijen gevolgd door zoet fruit en rode drop.
De bourbon is gebotteld op 95 proof, oftewel 47,5 procent alcohol by volume (ABV). De expressie wordt geleverd in flessen van 375 milliliter en kosten per stuk 60 dollar. De Old Forester expressie niet in de Nederlandse schappen te vinden, dus geïnteresseerden zullen een eigen weg moeten vinden om aan deze fles te komen.
500 cocktails Image
500 cocktails
EUR10.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS