De Nederlandse whisky-industrie groeit en deze stichting maakt daar dankbaar gebruik van

Nieuws
zaterdag, 20 april 2024 om 8:00
dutch whiskyteers wfnn 2023
Op heel wat festivals in het land kom je Stichting Dutch Whiskyteers tegen. Het duo, bestaande uit Peter Ouwens en Lisette van Megen, vertegenwoordigt heel wat Nederlandse distilleerderijen. Daar zijn nu twee nieuwe namen bij gekomen.

Update

Ouwens laat weten dat het er drie zijn geworden, namelijk ook Puur Smaack.
Oorspronkelijk bericht
Onlangs werd bekend dat Wieke Distillers in zee is gegaan met de stichting en nu is ook De Hoornse Distilleerderij toegevoegd aan het aanbod.
Zo schrijft de stichting op Facebook: ‘Op het Jenever festival in Schiedam al kennis gemaakt en afgelopen vrijdag bij de Hoornse Distilleerderij in Zwaag, na een prettig gesprek de samenwerking bekrachtigd om vanaf het Whiskyfestival Hoorn ook de Hoornse Distilleerderij de vertegenwoordigingen op de festivals.’
Whisky van de lage landen Image
Whisky van de lage landen
EUR14.95
Op voorraad
Koop op bol.

Nederlandse whisky's proeven

Vorig weekend vond het Whiskyfestival in Hoorn plaats, waar drie Whisky Monkeys rondliepen. Op het festival stond ook de stand van Stichting Dutch Whiskyteers, waar overigens op dat moment een klein rijtje stond om Frsyk Hynder te proeven. Een bezoeker gaf aan erg nieuwsgierig te zijn naar een whisky uit Friesland.
Ouwens vertelde ons dat hij regelmatig meemaakt dat mensen op de festivals naar zijn stand komen om een Nederlandse whisky te proeven en bijvoorbeeld geen Schotse. En hoewel de stichting Willem’s Whisky niet vertegenwoordigt, staat deze drank wel tussen de eigen collectie. ‘Eén keer op een festival liep iemand op me af en zei: ‘Ik wil graag Willem’s Whisky proeven.’
Wie wil weten waar Stichting Dutch Whiskyteers staat met de whisky’s van Nederlandse partijen die de stichting vertegenwoordigt of waarbij andere Nederlandse whisky's geproefd kunnen worden, kan een kijkje nemen op de officiële website van het duo.

Meerdere festivals in Nederland en België

Benieuwd naar alle festivals in het algemeen? Check dan onze kalender van Nederland of onze kalender van België. Dan zul je zien dat het het hele jaar door feest is en er mooie drams geproefd kunnen worden.

POPULAIR NIEUWS