Lochlea brengt gelimiteerde peated Lochlea Ploughing Edition uit

Nieuws
vrijdag, 27 januari 2023 om 11:00
graan
Burns Night ligt weer achter ons, maar er is veel gebeurd bij de distilleerderijen in Schotland. Zo bracht Lochlea een speciale whisky uit, wat de eerste peated single malt uit de stokerij is. Hou je ogen open voor Lochlea Ploughing Edition.
De nieuwe release heeft een duidelijke connectie met Burns Night, want de gevierde bard Robert Burns werkte zelf op de boerderij van 1777 tot 1784. Het is dus een mooie gelegenheid voor de Schotse distilleerderij om de reeks whisky’s aan te vullen met de laatste release die het winterse seizoen op een boerderij representeert.
Lochlea Ploughing Edition is namelijk de hekkensluiter in de jaarlijkse reeks die de distilleerderij uitbrengt. De voorgangers van deze rokerige whisky zijn de Sowing Edition, de Harvest Edition en de Fallow Edition die alle drie in 2022 uitkwamen. De Ploughing Edition belichaamt het vierde aspect uit de reeks en richt zich op het ploegen, een belangrijk aspect in de agricultuur. De fles van de Lochlea Ploughing Edition is voorzien van een blauw label. Een bewuste keuze, want deze kleur geeft goed het koude weer aan van de westkust van Ayrshire in de winter. Het is een limited edition waarvan er 'slechts' 11.000 gebotteld zijn.

Wat mag je van Lochlea Ploughing Edition als eerste peated whisky verwachten?

John Campbell, de meesterblender bij Lochlea, meldt dat het zijn eerste rokerige whisky is sinds hij de overstap van Laphroaig naar Lochlea maakte in september 2021. De drank laat heel goed zien wat de Lochlea smaken met een beetje Islay doen. Het aroma van de Ploughing Edition is een zoete maar een rokerige. De smaak is volgens de meesterblender de typische smaak van Lochlea (gekookte appel en braziliaanse noten), maar dan met een vleugje rook die blijft hangen.
Komend jaar komt er elk seizoen weer een whisky uit de distilleerderij. De komende releases zullen de progressie van de single malts aantonen. Wij zijn er nu al benieuwd naar!
Veel distilleerderijen grijpen gelegenheden aan om hun releases speciaal te maken. Zo heeft Bowmore onlangs een gelimiteerde whisky uitgebracht ter ere van het Chinese Nieuwjaar. Het is een waar kunstwerk geworden!