De opbrengst van deze whiskyproeverij gaat naar een goed doel

Nieuws
zaterdag, 12 augustus 2023 om 8:00
zeilschip eendracht
Er zijn tal van mogelijkheden om whisky te proeven op een leuke locatie. Whisky en water gaan bijvoorbeeld hand in hand. Maar wist je dat je ook een whiskyproeverij op een zeilschip kunt boeken waarmee je een goed doel steunt?
Door mee te doen aan de whiskytasting op woensdag 20 september, ook bekend als Whisky te Water, bezorg je niet alleen jezelf een leuke avond, maar steun je gelijktijdig ook een goed doel. Er zal tijdens deze proeverij niet gevaren worden. De kosten voor de whiskyproeverij zijn 75 euro per persoon en er is plek voor 50 personen. Het is ook mogelijk om een na-overnachting te reserveren.

Whiskyproeverij Whisky Te Water

In twee uur tijd zal Fred Blans een tasting geven en worden er lekkere hapjes geserveerd. Blans heeft jarenlang ervaring in de whisky-industrie en kan van alles vertellen over de godendrank. In een reactie aan Whisky Monkeys laat hij het volgende weten: ‘De line-up die ik voor deze ‘Whisky te Water’ op de Eendracht in gedachten heb, heeft te maken met water en de geschiedenis die hiermee te maken heeft. Zo zal ik bijvoorbeeld een Cutty Sark Prohibition, een The Wild Geese, een Old Pulteney en een Ardbeg Corryvreckan schenken. Een definitieve keuze is nog niet gemaakt, maar de verhalen rondom deze whisky’s zijn de moeite waard om verteld te worden.’

Goede doelen

In samenwerking met maatschappelijke partners maakt de Eendracht op maat gemaakte reizen voor kwetsbare doelgroepen, denk hierbij aan jongeren met een onveilige thuissituatie of jongeren die in de bloei van hun leven te maken krijgen met kanker. Daarom wordt er samengewerkt met Stichting Het Vergeten Kind en Stichting Jongeren en Kanker.
Het gaat hierbij om dagtochten waarbij klanten van de Nederlandse Voedselbanken een dag in de watten worden gelegd. Maar de stichting organiseert ook een summerschool voor kinderen met een leerachterstand die veelal opgroeien in armoede. Zo is er een samenwerking met de Giovanni van Bronckhorst Foundation.
'Het gaat om allemaal reizen waarbij de opstappers even hun dagelijks leven kunnen loslaten, geen patiënt of cliënt hoeven te zijn, maar kunnen werken aan hun zelfvertrouwen en zichzelf veilig voelen zonder prikkels van de maatschappij. Juist dat maakt de Eendracht uniek,' laat Jennifer Dijkhuizen van de Eendracht weten. 'Verzeker je snel van deze unieke kans en we zien je graag aan boord van de Eendracht. Dus heb je tijd, dan is het wellicht leuk om in september een rondje te gaan varen.'
Voor de proeverij aan boord, Whisky te Water, zijn er nog plekken beschikbaar. Tickets zijn te koop via de officiële website en meer tochten van de Eendracht vind je via Reisaanbod - Eendracht. Mocht je die dag niet kunnen of juist daarna de smaak te pakken hebben, dan zijn er nog heel veel andere reisjes te boeken via de Eendracht. Het niet uitmaakt welke tocht je boekt, je steunt automatisch een goed doel.
Whisky pipet | 5 STUKS 3.0ml | Pipetten | Voeg druppel water aan de whisky toe | Herbruikbaar Image
Whisky pipet | 5 STUKS 3.0ml | Pipetten | Voeg druppel water aan de whisky toe | Herbruikbaar
EUR3.41
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS