De tweede release van deze stokerij bestaat uit drie whisky's

Nieuws
maandag, 01 april 2024 om 8:00
inchdairnie sample room collection
Na de inaugurele release van de InchDairnie Distillery is het even wachten op de volgende release van de stokerij in. Toch zitten liefhebbers niet helemaal zonder nieuwe InchDairnie whisky, want het merk heeft met de officiële tweede release maar liefst drie expressies onthuld: de Sample Room whisky trilogie.
De nieuwe reeks bestaat uit drie sampleflesjes van 50 centiliter die de experimentele aard van de distilleerderij belichamen. Scott Sneddon, distilling director bij InchDairnie Distillery, vertelt dat dit eigenlijk de tweede officiële release van de stokerij is, gezien er drie nieuwe expressies in de set zitten.
‘Mijn team en ik hebben geëxperimenteerd met unieke materialen, geavanceerde distilleermethoden en zorgvuldig geselecteerde vaten om de grenzen van Schotse whisky conventies te verleggen en deze nieuwe Single Distillery range is slechts een voorproefje.’

Wat zit er in de InchDairnie Sample Room Trilogy whiskyreeks?

De whiskytrilogie bevat nieuwe expressies genaamd Leven, Balgonie en Pitkevy. De drie flessen zijn volledig experimenteel en hebben een andere samenstelling. Hieronder beschrijven we elke expressie uit de Sample Room Trilogy reeks van InchDairnie:
InchDairnie Leven
De eerste van de drie InchDairnie Sample Room expressies is een mix van single distillery rogge en single malt whisky uit Amontillado vaten. De spirit is in december 2017 de vaten in gegaan, om daar uiteindelijk in februari 2024 weer uit te komen. De drank is roodachtig van kleur en is op 58,3 procent alcohol by volume (ABV) gebotteld. Dit zijn de tasting notes:
Neus: Met siroop bedekt roggebrood, amandelachtige sherrytonen, zachte specerijen en eikenhout in de neus.
Smaak: Zoet hout, tannines en een flinke invloed van amontillado.
Afdronk: Lang, verwarmend en kruidig.
InchDairnie Balgonie
De Balgonie is een blended malt whisky die eind 2017 gestookt is. De drank bestaat uit een roggewhisky en een peated malt whisky. De goudkleurige drank is op 58,4 procent alcohol de fles in gegaan en heeft onderstaande tasting notes:
Neus: Kruidig met een zachte invloed van rook.
Smaak: Rokerig op de tong met roggekruiden, vanille en zoetigheid.
Afdronk: Lang en rijk.
InchDairnie Pitkevy
De laatste whisky van de reeks is de Pitkevy. Dit is de eerste single malt whisky van de stokerij die geturfd is. De Pitkevy is gestookt in 2017 en gebotteld in 2024. De rijping vond deels plaats in Palo Cortado vaten, waarna de drank gebotteld is op een ABV van 58,5 procent. De whisky heeft een tufgehalte van 5,8 PPM (Parts per Million).
Dit zijn de officiële tasting notes van de InchDairnie Pitkevy:
Neus: Een zacht aroma van vanille en fudge, gevolgd door beboterde scones en honing.
Smaak: Licht romig, wat rokerig en zoet.
Afdronk: Lang met een hint van rook.
De Sample Room Range is nu verkrijgbaar via de InchDairnie webshop. De adviesverkoopprijs van de set van drie samples is 59 pond, oftewel 68 euro. Er zijn slechts 390 flessen van elke expressie uitgebracht.
Foto: InchDairnie Distillery
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS