Deze nieuwe Highland single malt whisky is een ware reis door de tijd

Nieuws
zondag, 31 maart 2024 om 15:00
deanston chronicles series edition 2 whisky
Deanston heeft een nieuwe single malt whisky onthuld in de Chronicles Series. De naam van de whisky is A Tale of Time. De naam is terug te vinden in de samenstelling van de drank.
De Highland distilleerderij heeft namelijk vier verschillende vaten gebruikt voor de rijping van de spirit. Elk vat komt uit een andere periode waarin er iets belangrijkst voor Deanston gebeurd is.
Het eerste vat, een Oloroso sherryvat uit 1975, wijst naar de jaren ’70, waarin de Deanston distilleerderij heropend is. Het tweede vat is een Frans wijnvat uit 1995. Dit verwijst naar de transformatie van de distilleerderij en de komst van een nieuwe eigenaar.
Met het derde vat heeft Deanston de periode van innovatie gekozen. Dit vat komt uit 2006 heeft eerder Amagnac gezeten. Het laatste vat, een portvat uit 2012 is een verwijzing naar het jaar waarin het bezoekerscentrum geopend is.

Wat is de Deanston Chronicles Series Edition 2

De spirit voor de single malt whisky is na de rijping in de vier vaten gehuwd als één whisky. De licht goudkleurige drank heeft geen leeftijdsindicatie gekregen en is zonder toevoegingen de fles in gegaan. Dit is gebeurd op 52,5 procent alcohol by volume (ABV) en non-chill filtered.
Dit zijn de tasting notes van de Deanston Chronicles Series Edition 2 single malt whisky:
Neus: Zoet met tonen van toffee, appels, honingraat, pruimen, abrikozen en een hint van witte chocolade.
Smaak: Een rijk mondgevoel met smaken van druiven en rode bessen, gevolgd door praline en een vleugje geroosterd eikenhout.
Afdronk: Lang en kruidig met nootmuskaat en walnoten.
De nieuwe Deanston whisky is een distillery exclusive expressie. Dat wil zeggen dat je de fles alleen via de distilleerderijwinkel in Deanston kunt kopen. Dat kan in de winkel zelf of online via de webshop. De adviesverkoopprijs van een fles is 110,95 euro (exclusief verzenden).
Foto: Deanston
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS