Deze 18 jaar oude Slyrs single malt whisky is nu al te bestellen

Nieuws
dinsdag, 24 september 2024 om 10:00
slyrs aged 18 years second whisky
Sommige whisky's komen pas uit de kast tijdens bijzondere momenten met vrienden of geliefden. De Duitse Slyrs Distillery onthult nu een 18 jaar oude telg die voor deze momenten in het leven bedoeld is: Slyrs Aged 18 Years The Second.
De nieuwe whisky van de Duitse stokerij is een 18 jaar oude single malt whisky die de eeuwigheid en alle kostbare momenten van het leven viert. De expressie is gestookt in de Beierse Alpen en wordt door de distilleerderij als 'een reis door de tijd in elke fles' omschreven. 
De spirit is na het stoken in Amerikaanse vaten van wit eikenhout gegaan, waarin de hele rijping plaats gevonden heeft. Het is niet de eerste 18 jaar oude whisky van de stokerij, maar de tweede.

Wat is Slyrs Aged 18 Years The Second whisky?

De Duitse single malt whisky is gebotteld op 43 procent alcohol by volume (ABV). De tasting notes van de drank zijn als volgt:
  • Geur: Tonen van gedroogd fruit met van karamel en honing. Verder kruidige tonen van kardemom, nootmuskaat, gedroogde sinaasappel en tonkabonen, afgerond met tonen van eikenhouten.
  • Smaak: Sterke karamel en fudge, met geroosterde amandelen en subtiele honingzoetheid, begeleid door kruidige, intense vanille.
  • Afdronk: Zeer lange, aangenaam olieachtige en brede afdronk met nuances van gedroogd fruit en fijne nootmuskaat.

Waar is de Slyrs Aged 18 Years The Second whisky te koop?

De whisky is in een zeer beperkte oplage gebotteld. Er zijn slechts 248 flessen gevuld die geleverd worden in een unieke houten kist met een koperen rand. Daarbij wordt ook een sample van 5 centiliter geleverd.
De whisky is al in de voorverkoop via de website van de Duitse distilleerderij. De prijs die daar gehanteerd wordt is 449,90 euro. Per klant is slecht één fles beschikbaar om er zo voor te zorgen dat zoveel mogelijk liefhebbers een fles kunnen kopen.
Jim Murray's Whiskey Bible 2024 Image
Jim Murray's Whiskey Bible 2024
EUR24.67
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS