SLYRS onthult een speciale single malt whisky op vatsterkte

Nieuws
door Monkey
woensdag, 26 juni 2024 om 16:00
slyrs bavarian peat cask strength single malt whisky
De Duitse SLYRS Distillery heeft een nieuwe expressie aangekondigd. Het gaat om een sterkere editie van een geliefde expressie van het merk, namelijk de SLYRS Single Malt Whisky Bavarian Peat, oftewel de geturfde whisky van de stokerij. Deze is nu in een gelimiteerde editie op vatsterkte uitgekomen.
De stokerij meldt dit in een post op Facebook, waarbij meteen de fles uit de doeken gedaan wordt. Er zijn direct wat verschillen op te merken bij de fles. Zo zijn de letters PEAT in een dieprode kleur op de fles aanwezig.
De nieuwe versie van de Bavarian Peat single malt whisky is gebotteld op vatsterkte en daarmee een stuk sterker dan zijn voorganger. SLYRS Single Malt Bavarian Peat is namelijk gebotteld op 43 procent alcohol by volume (ABV), terwijl dit bij de vatsterkte expressie op 56,1 procent staat.

Wat is de SLYRS Single Malt Whisky Bavarian Peat Cask Strength?

De cask strength whisky van SLYRS heeft een diep gouden kleur en is gestookt van lokaal gerstemout dat geturfd is. Dit zijn de tasting notes van de single malt whisky:
  • Neus: Intense aroma’s van turf en rook, gecombineerd met chocolade, karamel en donkerrood fruit. Daarnaast is er een vleugje vanille aanwezig.
  • Smaak: Tonen van turfrook, zoet fruit zoals pruimen, Engelse sinaasappelmarmelade en licht gezouten karamel. Daarnaast zijn er tonen van pure chocolade en eikenhout aanwezig.
  • Afdronk: Lang, warm en rokerig met zoete tonen, een vleugje zout en uiteindelijk eikenhout.
De nieuwe whisky is zeer gelimiteerd in oplage. Er zijn slechts 1500 flessen gebotteld die inmiddels in de voorverkoop zijn sinds 25 juni. Op de website van SLYRS is de fles nog niet zichtbaar, maar daar moet snel verandering in komen.
De officiële release van SLYRS Single Malt Whisky Bavarian Peat Cask Strength is namelijk op de Dag van de Duitse whisky op 29 juni. De prijs van een fles zal rond de 90 euro liggen.
Glencairn whiskey glas travel set van 2 glazen Image
Glencairn whiskey glas travel set van 2 glazen
EUR67.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS