Deze Taiwanese whisky is een eerbetoon aan orchideeen

Nieuws
dinsdag, 24 september 2024 om 8:00
kavalan lan whisky
Wat hebben de Taiwanese Kavalan whisky en een orchidee met elkaar gemeen? Het woord voor de bloem is terug te vinden in de naam van het whiskymerk én vormt de nieuwste expressie van de stokerij. Dit is de Kavalan Lán single malt whisky.
Lán is het Mandarijnse woord voor orchidee. Het woord is terug te vinden in de naam van de whisky, maar ook in de naam van de geboorteplaats van de stokerij, Yilan Country. De expressie is ook de eerste whisky van de distilleerderij die als eerbetoon aan deze plaats fungeert. De link met de orchidee ligt dichterbij dan whiskyliefhebbers misschien zouden denken.

Een orchidee als inspiratie

De orchidee, of de Lán, is namelijk niet zomaar gekozen door de whiskymaker. Mr. Y.T. Lee, de CEO van Kavalan, vertelt dat de inspiratie achter de whisky van de bloem afkomt. De King Car Group, het moederbedrijf van Kavalan, is namelijk niet alleen bezig met whisky. Het bedrijf verricht ook onderzoek naar de orchidee en heeft al verschillende variaties gecultiveerd.
Een ervan is de King Car Peach, die exclusief door King Car gemaakt wordt. De orchidee is zacht roze van kleur en schittert ook op het label en de doos van de whisky.

Wat is de Kavalan Lán single malt whisky?

De Kavalan Lán single malt whisky komt uit STR-vaten waarin eerder Vinho wijn gezeten heeft. De expressie heeft hierdor bloemige aroma’s meegekregen die aan orchideeën doen denken. Hieronder staan de tasting notes van de whisky:
  • Geur: Orchidee-aroma’s vermengd met rozen, jasmijn, pioenroos en oranjebloesem. Daarnaast romige vanille, chocolade, karamel, honingmeloen en fruitgummies.
  • Smaak: Verfrissende bloemige en fruitige aroma’s met romige chocoladetonen.
  • Afdronk: Aanhoudende tonen van noten en kaneel.
De Kavalan Lán single malt whisky is gebotteld op 43 procent alcohol by volume (ABV).

Waar is de Kavalan Lán whisky te koop?

De whisky komt voor het eerst in Europa voorbij tijdens Whisky Live Parijs. Daarna wordt de drank gelanceerd in de EU. Of daar ook Nederlandse slijterijen bij horen, is niet bekendgemaakt. De distilleerderij heeft nog geen prijs onthuld, maar de fles is online al opgedoken voor ongeveer 80 euro.
Single malt en blended whisky Image
Single malt en blended whisky
EUR12
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS