Deze acteur toont zijn ware gezicht na een glas whisky

Nieuws
donderdag, 09 mei 2024 om 16:00
whisky
HBO Max heeft afgelopen week een ‘nieuwe’ tv-serie toegevoegd aan het streaming aanbod. Het gaat om de Nederlandse hit Riphagen, bestaande uit drie afleveringen. Meteen in de eerste aflevering is het raak en komt er whisky voorbij.
In deze tijd van het jaar, zo rond Dodenherdenking en Bevrijdingsfestival, maken media gebruik van het moment om dingen uit te lichten. HBO Max heeft Riphagen toegevoegd, een Nederlandse tv-serie met een hoofdrol voor Jeroen van Koningsbrugge.
Hij kruipt in de huid van Andries Riphagen. De serie vertelt het waargebeurde verhaal van deze crimineel die tijdens de Tweede Wereldoorlog samenwerkte met de Duisters. Hij is bekend geworden als de ‘Al Capone van Amsterdam’.

Wat gebeurt er in de eerste aflevering?

Op ongeveer de helft van de eerste aflevering, zit Dries (Jeroen van Koningsbrugge) met één van zijn ‘prooien’, Esther Schaap (Antoinette Jelgersma). Hij heeft haar inmiddels compleet voor zich gewonnen. Zij denkt dat ze hem kan vertrouwen en hij haar bescherming biedt. Maar hij houdt haar al een tijd aan het lijntje en dan is er ineens whisky.
*let op spoiler volgt*
De ober komt ‘En nog twee whisky.'
Dries: ‘En als u heel diep nadenkt?’
Esther: ‘Iedereen… die ik vertrouw, heb ik al naar je doorgestuurd, Dries.
Sommige mensen… die denken dat jij mijn vrijer bent. Zo vaak zien ze ons samen.’
Dries: ‘Nou, als ik 20 jaar eerder geboren was…’
Wat hier gebeurt is ontzettend bizar. Zij begint wat te flirten met Dries, lijkt het. Maar de whisky komt op het moment suprême dat hij Judas speelt. Want alles wat er in deze paar minuten gebeurt, betekent het noodlot van Esther.

Na de whisky toont Dries zijn ware gezicht

Daarmee is de whisky ineens van hele grote symbolische waarde geworden. Want op het moment dat de whisky wordt gebracht, betekent het dé grootste ommekeer in de serie waarop Dries zijn ware aard voor het eerst aan de kijker gewoond wordt.
Wist je dat we regelmatig toffe prijzen weggeven? Bekijk onze prijsvraag-pagina.

POPULAIR NIEUWS