Wist je dat de wereld van Fallout vol whisky zit?

Nieuws
dinsdag, 30 april 2024 om 15:00
fallout tv serie
In Fallout lijkt er weinig meer van de beschaving over te zijn na een allesvernietigende kernoorlog. Maar toch is er nog een stukje beschaving in de wereld te vinden, namelijk in de vorm van whisky. Welkom bij een nieuwe Wist je dat?
Eerder deze maand is de serie Fallout op Amazon Prime Video verschenen, een serie over een alternatieve werkelijkheid, waarbij de Koude Oorlog nooit is geëindigd en de kernbommen uiteindelijk zijn gevallen. Het resultaat is een nucleaire woestenij, waar de macht van de sterkste heerst en er niet echt iets van een beschaving is te vinden.
Glencairn whiskey glas travel set van 2 glazen Image
Glencairn whiskey glas travel set van 2 glazen
EUR38.95
Op voorraad
Koop op bol.
Daar komt protagonist Lucy MacLean op een harde manier achter. Zij is namelijk een Vault Dweller, een mens die haar hele leven lang in een ondergrondse bunker heeft gewoond - een zogeheten Vault - en afstamt van de weinige gelukkigen die konden schuilen voor de atoombommen.
Wanneer Lucy voor het eerst in haar leven uit de Vault stapt, komt ze een wereld tegen die je zou verwachten na een atoomoorlog. Ruïnes, ravage en slechts schimmen van de beschaving die daar tweehonderd jaar eerder stond.

Whisky in een postapocalyptische wereld

Je zou dan misschien ook niet veel gemakken van de oude wereld verwachten in Fallout, maar sommige dingen weten een kernoorlog verrassend goed te weerstaan. En dan hebben we het niet alleen over kakkerlakken. In de wereld van Fallout is namelijk opvallend veel whisky te vinden, zo wordt duidelijk uit de verschillende games die zich afspelen in het universum.
In Fallout 3 en New Vegas zijn bijvoorbeeld flessen van Olde Royale Premium Whiskey te vinden. De drank heeft ook de nodige invloed op je statistieken in de games. Met een flinke borrel op ben je bijvoorbeeld tijdelijk sterker dan normaal en charismatischer, maar je intelligentie gaat wel achteruit.
Ook in Fallout 4, dat zich afspeelt rondom Boston, is whisky te vinden. Aangezien de stad bekendstaat om zijn Ierse immigranten, is het dan ook een Irish whiskey, in plaats van een bourbon. En de whisky heeft ook een opvallende naam: Uisce Beatha. Dat is de naam voor levenswater in Gaelic. Een mooie referentie voor hen die vloeiend zijn in de taal van de Ieren.
De bewoners van de postapocalyptische wereld doen niet alleen een beroep op de flessen die de kernoorlog hebben overleefd. In Fallout 2 krijg je namelijk een opdracht van Whiskey Bob om zijn huisgemaakte distilleerderij te fixen, zodat hij door kan gaan met het maken van zijn eigen godendrankje. Ondanks dat de wereld is vergaan, blijft er dus hoop voor liefhebbers van whisky.

POPULAIR NIEUWS