Deze bekende muis wil weer graag een kaasje bij een whisky

Nieuws
zondag, 14 april 2024 om 15:00
timorous beastie madeira cask finish
Douglas Laing heeft een nieuwe expressie in de Timorous Beastie whiskyreeks uitgebracht. Het gaat om de tweede editie van de Cheese Cellar Collection. Bij een nieuwe editie hoort ook een nieuwe finish voor de Highland malt. Dit is de Timorous Beastie Madeira Cask Finish.
De Cheese Cellar Collection is een reeks whisky’s waarin het Douglas Laing whiskymerk telkens een nieuw land aandoet voor een unieke finish. Zoals de naam van deze expressie al doet vermoeden, kreeg de whisky dit keer een finish van enkele maanden in Madeira vaten.
Zoals met de voorgaande release van de Timorous Beastie Cheese Cellar Collection whisky het geval was, is ook deze expressie gericht op een pairing met kaas. De perfecte kaascombinatie met de whisky is volgens Douglas Laing de Gruyére kaas, omdat deze een smaakprofiel heeft dat de whisky ‘complementeert terwijl er contrasterende texturen en evenwichtige intensiteit’ naar voren komen.
De kaas is namelijk nootachtig, terwijl de whisky tonen van gedroogd fruit en karamel bevat.
Timorous Beastie Cheese Cellar whisky
Ook met druiven doet deze Timorous Beastie whisky het erg goed

Wat is de Timorous Beastie Maderia Cask Finish whisky?

De nieuwe expressie van Douglas Laing wordt geleverd in dezelfde luxe zwarte fles als de eerste Cheese Cellar Collection release. De muis die op de fles afgebeeld staat is dit keer groen en de fles is voorzien van goudkleurige accenten. Verder wordt er een speciale hanger bijgeleverd met daarop het smaakprofiel van de whisky.
Dit zijn de tasting notes van de Timorous Beastie Madeira Cask Edition:
Neus: rijp boomgaardfruit, zoete honing, geroosterde amandelen en florale tonen.
Smaak: Een zacht mondgevoel. Smaken van toffee, gekarameliseerde appel, sappige pruimen en een zachte kruidigheid.
Afdronk: Zoete vanille, sinaasappelmarmelade en warme tonen.
De nieuwe limited edition whisky is gebotteld op 48 procent alcohol by volume (ABV). Er zijn wereldwijd slechts 4000 flessen beschikbaar van de Timorous Beastie Madeira Cask Edition. Je koopt de fles bijvoorbeeld via de website van Douglas Laing voor 70 euro.
Foto: Douglas Laing

POPULAIR NIEUWS