Deze Belgische whiskyclub heeft als doel oude whisky's met elkaar te proeven

Nieuws
vrijdag, 04 oktober 2024 om 17:00
talisker 30 year old whisky
Er zijn heel wat whiskyclubs, waarbij liefhebbers van de godendrank bij elkaar komen voor goed gezelschap en een mooie dram. Eén zo’n club die alweer heel wat jaartjes meegaat is McShelfie. De Belgische club tikt de tien jaar aan.
De whiskyclub McShelfie is gevestigd in Hamme en viert dit jaar haar tienjarig bestaan. Op HLN is de visie van de club te lezen: ‘Het hoofddoel van de club is om samen unieke, vaak exclusieve en dus duurdere flessen te proeven die je als whiskyliefhebber niet in je eentje opent,’ aldus Jan De Wilde, de oprichter van de club.

Oude whisky's met elkaar drinken

De club, die meteen al bij aanvang destijds 45 leden telde, drinkt graag oude drams met elkaar; whisky’s van tenminste 30 jaar of ouder. Iedereen die regelmatig het levenswater nuttigt, weet dat oude luxe whisky’s een prijskaartje hebben. En door een fles te delen met zo’n 35 man, kunnen kosten gedeeld worden en er wat bijzonders geproefd worden.
De club verzorgt niet alleen proeverijen met elkaar, maar organiseert ook whiskyfestivals. Volgend jaar staat bijvoorbeeld een whiskyfestival in de Meermin in Waasmunster op de planning.
Verder wordt er ook regelmatig wat speciaals gebotteld voor clubleden.

Wat kost een lidmaatschap bij McShelfie?

Een lidmaatschap voor de Belgische club kost 50 euro per jaar. Lid worden is alleen niet zo makkelijk. Zo staat op de officiële website het volgende: ‘Helaas is de club vol verklaard en is er momenteel een ledenstop ingevoerd. We willen alle leden die lidgeld betalen de kans geven om aanwezig te zijn. Indien tastings niet volzet zijn, dan verschijnt dit op onze Facebook-pagina.’
Wist je dat er ook regelmatig festivals zijn in België? Check vooral hiervoor onze kalender.
Ook ontstaan er geregeld nieuwe whisky-initatieven in België, zoals van Whisky van België waarover je alles kunt lezen in ons artikel: Nieuw whisky initiatief laat Nederlanders en Belgen een whiskyvat huren.
Whisky van de lage landen Image
Whisky van de lage landen
EUR14.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS