Deze cursus distilleren is speciaal voor stokerijen

Nieuws
door Monkey
dinsdag, 29 augustus 2023 om 13:00
whiskyfles
Als je aan de slag gaat met het stoken van het levenswater, dan zijn de kneepjes van het vak wel handig om te weten. Zelfs als je al een hele tijd distilleert, kun je vaak nog wat (bij)leren. Speciaal voor distilleerders is The Institute of Brewing and Distilling (IBD) nu met een cursus distilleren gekomen.
De cursus is de vijfde cursus die het IBD uitgebracht heeft binnen een jaar. Deze keer gaat de cursus over het inzicht in smaak en sensorische analyse. In andere woorden zorgt het lesprogramma ervoor dat distilleerders meer kennis en tools krijgen rondom de smaak van gedistilleerde dranken. Handig als je al een tijdje stookt en iets nieuws wil gaan proberen.
Tom Shelston, chief executive officer bij IBD, vertelt dat de cursus de toewijding van IBS laat zien rondom het leeraanbod voor de gedistilleerde drankensector. Het is ook de eerste technische cursus die IBD op aanvraag verstrekt.

Distilleer cursus is een technische bijscholing

Distilleerderijen moeten de cursus van het IBD vooral als een stukje bijscholing zien. Het is een korte cursus, net als de voorgaande vijf cursussen die dit jaar uitgekomen zijn. Deelnemers van de cursus leren een aantal tests uit te voeren en de resultaten daarvan te beoordelen. Hiermee moet volgens het IBD het productieproces en het uiteindelijke product, de whisky dus, beter worden.
De cursus is overigens zonder examen. Wel wordt er bij de cursus een downloadbare PDF geleverd, waarin de basis van gedistilleerde dranken, drempelwaarden voor smaakcomponenten, smaakschijven en proefvormen voor meer dan tien sensorische tests te vinden is. Daarnaast vind je ook de nodige tools om de resultaten van deze tests te begrijpen in de PDF terug. Andere cursussen die IBD aanbiedt, zijn de Essentials in Distilling cursus en diverse cursussen over het brouwen van bier.
Als je zelf een whiskyliefhebber bent en je liefde voor de godendrank naar een nieuw niveau wil tillen, kun je ook een whiskydiploma halen. Dat doe je via Comedus waarvoor Bob Wenting twee opleidingen voor The Whisky Ambassador aanbiedt.

POPULAIR NIEUWS