Eerste details festival botteling WTF Utrecht druppelen binnen

Nieuws
dinsdag, 29 augustus 2023 om 11:00
wtf2
Binnenkort vindt het Whisky Tasting Festival Utrecht plaats, oftewel WTF. De oplettende Facebook-gebruiker heeft al wat op kunnen vangen van de festival botteling.
Bij whiskyfestivals wordt vaak een speciale whiskyfles uitgebracht, een zogeheten festival botteling. Elke organisatie probeert iets bijzonders te doen qua whisky, hoe de fles eruit ziet of zelfs allebei. Op het Facebook-account van WTF- Whisky Tasting Festival Utrecht is inmiddels wat bekend geworden over de festival botteling.
De eerste reacties erop zijn lovend. Zo schrijft Petra Brouwer, ondersteund met drie hartpoppetjes: 'Gaaf..... Zo met het werkspoor op de achtergrond!!!'
Er zijn twee foto’s geüpload met daar de tekst dat er iets ‘ERG moois’ aankomt en dat de whisky ook ‘ERG lekker’ belooft te worden. Op de foto’s staan een deel van het whiskylabel afgebeeld met op de eerste foto ‘werkspoor’. Een thema dat goed past bij de locatie van WTF, dat plaatsvindt in de Werkspoorkathedraal. Een locatie dus met een historisch tintje.

Een 10-jaar oude whisky voor de WTF festival botteling

Norbert Tebarts, organisator van het festival, deelt alvast het volgende met Whisky Monkeys: ‘Het is een 10yo Schotse hooglander, single malt en single cask, afgevuld op 51% (wat ons betreft het perfecte abv voor deze expressie, een stuk beter dan op vatsterkte). De whisky is uiteraard niet koelgefilterd, ook niet gekleurd. En ook dit jaar hebben we weer voor een bijzondere vormgeving gekozen: het label van deze 1e batch kent verschillende visuele aspecten die tijdens het festival terug te vinden zijn óf waren...’
De flessen zullen binnenkort in de verkoop gaan voor 75 euro per fles. Houd vooral de officiële Facebook-pagina in de gaten.

Meer weten over WTF?

WTF vindt plaats op 16 september. Wij schreven er eerder een artikel over: 3 dingen die jij mogelijk nog niet wist over WTF: Whisky Tasting Festival Utrecht.
En ook hadden we eerder een exclusief interview met Norbert Tebarts. Daarin staat onder meer het volgende: ‘Daarom is alles op het festival in Utrecht straks net even anders. Er zijn geen standaard stands aanwezig, er zal een DJ draaien, mogelijk komt er een arcaderuimte met spelletjes en er zal niet alleen aandacht zijn voor whisky of whisky in de puurste vorm. Verwacht bijvoorbeeld whiskycocktails!’
Lanyard Whiskycord, Whisky Keycord 3 stuks Image
Lanyard Whiskycord, Whisky Keycord 3 stuks
EUR14.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS