Deze dief dacht dat hij een soort whisky cowboy was en ging maar door

Nieuws
zondag, 21 april 2024 om 8:00
diefstal
Tussen november 2022 en januari 2023 was het geen beeldenstorm, maar leek het wel een whiskystorm. Want voor een winkelier is het een verwoesting als dieven drank stelen. Een winkeldief uit Antwerpen, die opgepakt is, weet inmiddels zijn straf. Hij moet de bak in.
Wat gebeurt er al je 18 flessen champagne en 18 flessen whisky steelt, samen met wat tabak? De 36-jarige V.L. uit Antwerpen kan dit weliswaar navertellen, maar wél binnen vier muren. Hij heeft namelijk te horen gekregen dat hij een jaar de gevangenis in moet.
Zoals ze bij Monopoly zouden zeggen: ‘Ga direct naar de Gevangenis. Ga niet langs Start.’
Die start mag je symbolisch verruilen met het woord slijterij.

Whisky's gestolen in veel winkels

De dief sloeg voor het eerst toe in november 2022 toen hij bij Colruyt in Erpe-Mere twee flessen champagne en twee flessen whisky achteroverdrukte. De waarde? 179 euro. Dat was hem kennelijk zo goed bevallen dat hij daarna als een storm langs diverse winkels trok. Diverse filialen van Colruyt en Okay in Berlare, Kruisem, Nieuwerkerken, Sint-Lievens-Houtem, Herzele en Waasmunster waren de klos.

Blinde koe

Het ergste van alles? Dat hij tussendoor, op 7 december 2002, aangeklaagd was voor meerdere van dit soort diefstallen. Zo schrijft Het Laatste Nieuws. Doordat hij dus doorging, pakt zijn straf nu iets hoger uit en moet hij een jaar de gevangenis in.
Hij werd opgepakt op 27 januari 2023, toen hij opnieuw toesloeg bij Colruyt in Rijkevorsel. Dat was destijds zijn tiende winkeldiefstal in een paar maanden tijd.
Diverse winkels hebben last van diefstallen als het gaat om drank en in het bijzonder whisky. Het zijn met name de luxe whisky’s waar mensen hun oog op laten vallen. Al zijn sommige slijters zo scherp dat ze een dader gewoon herkennen.

POPULAIR NIEUWS