Twee stelende vrouwen bezig om dure whisky en champagne in heel Nederland te stelen!

Nieuws
zaterdag, 16 september 2023 om 10:00
diefstal
Een paar dagen geleden begon het gedonder: twee stelende vrouwen maken drank buit bij een slijterij in Nederland ter waarde van bijna 860 euro! Vergeten af te rekenen? Nee, een bewuste keuze, want de twee stelende vrouwen gaan nu het hele land door op zoek naar dure whisky en champagne!
Slijters opgelet: bewaak uw godendrank! Dat is wel op zijn plaats met de wervelwind van twee stelende vrouwen door meerdere plaatsen in Nederland. Ze zijn al gesignaleerd in Zaandam, Terneuzen, Breda, Utrecht, Nieuwegein, Leerdam en Krommenie. De lijst lijkt oneindig en de rooftocht nog niet ten einde.

Wat is er aan de hand?

Drie dagen geleden postte Slijterij Vonk in Zaandam het volgende bericht op Facebook: ‘Deze dames zijn vanmorgen vergeten af te rekenen. Er dient nog 859,99 euro te worden afgerekend voor de twee flessen champagne die zij hebben meegenomen. Wie herkent de dames op de foto’s?’
Er is dus dure drank gestolen voor een ongekend bedrag. In de reacties onder de post zijn sommigen al op de hoogte van de stelende dames. Zo zegt één persoon: ‘Dit tuig is vandaag ook bij King William Wines & More in Leersum geweest.’ Ook daar is het raak, want daar is ’s middags om half vier voor bijna duizend euro aan dure dranken gestolen. Dus na de buit in Zaandam zijn de twee stelende vrouwen doorgegaan naar Leersum.’
Een dag later postte Petra de Boevere van Drinkshop de Vuurtoren op haar Facebook dat al een dag eerder dan het incident in Zaandam en Leersum twee slijters de klos waren in Breda. Ze schrijft: ‘Het lijken dezelfde dames die vorige maand in een groot aantal ETOS-vestigingen toesloegen door het hele land.’
Dat laatste lijkt belangrijk te zijn, want ook nu zijn ze niet klaar met het kopen van dure champagne en whisky's. De twee stelende vrouwen proberen het die dag in Zeeland.

Elke slijter op scherp

Sindsdien hebben heel wat slijters elkaar onderling ingelicht en stonden heel wat slijters gisteren op scherp. De twee stelende vrouwen probeerden opnieuw toe te slaan in Terneuzen, Goes en Bergen op Zoom. Door oplettendheid van iedereen, veel de foto’s onderling te delen (alsook van hun chauffeur) is het niet gelukt.

Wie herkent de twee vrouwen?

Gisteravond wijdde het tv-programma 112vandaag op RTL5 aandacht aan de stelende vrouwen. Iedereen die wat gezien heeft of de vrouwen herkent wordt opgeroepen om contact op te nemen met de politie. Als je de dames gezien hebt, maak dan vooral melding bij 112vandaag via [email protected], en waarschuw direct ook de slijters in Nederland via een reactie op deze Facebook-pagina.
Meer lezen over whiskydiefstal kan op deze pagina.
Foto: Pexels

POPULAIR NIEUWS