Dieven die zeldzame whisky’s van 8000 euro hebben gestolen, horen hun straf

Nieuws
zaterdag, 13 april 2024 om 8:00
whisky diefstal
Wat gebeurt er als je whisky’s van meer dan 8000 euro steelt? Dan is de kans groot dat je de gevangenis in moet. Het overkwam een Georgisch trio dat vorig jaar in Hasselt toesloeg bij een speciaalzaak.
Iets meer dan een jaar geleden schudde Hasselt op z’n grondvesten en niet op een goede manier uiteraard. Bij Drankenschop Broekmans werden whisky’s buit gemaakt en niet zo’n klein beetje. Er werd voor meer dan 8000 euro aan whisky gestolen. De dieven weten inmiddels welke straf ze krijgen.

Bende opgerold

Zo schrijft Het belang van Limburg dat ze een straf hebben gekregen van 18 tot 20 maanden. De daders?
Een chauffeur (56), vader (61) en zoon (34). De website schrijft:

‘Tussen 9 januari en 20 juli vorig jaar gingen de daders shoppen in onder meer Borgloon, Dilbeek, Leuven en Heusden-Zolder. Ze hadden het in supermarkten of drankspeciaalzaken vooral gemunt op dure whisky, champagne, wodka en roltabak.’
Tijdens de rechtszitting bleek dat alle drie al een crimineel verleden hadden. De drie zijn niet alleen veroordeeld voor diefstal, maar ook voor bendevorming. Zo zei de rechter dat bendevorming namelijk zorgt voor een onveilig gevoel bij mensen.

Gestolen whisky's stonden te koop

De heren zijn opgepakt dankzij beelden van ANPR-camera’s en telefonisch verkeer. Op de telefoon van de chauffeur stonden namelijk meerdere flessen die de man te koop had staan. En ook was een storting van ‘ineens’ 3000 euro lastig te verklaren. De man in kwestie is vroeger verslaafd geweest aan heroïne, terwijl vader en zoon al eerder diefstallen hebben gepleegd.
De zoon heeft de zwaarste straf gekregen met 20 maanden cel, de overige twee heren moeten 18 maanden zitten. Tevens moet aan Drankenschop Broekmans een schadevergoeding van 8750 euro betaald worden en is een rechtsplegingsvergoeding van 1.350 euro verschuldigd.
Het is onduidelijk of de whisky's ooit nog boven water zijn gekomen.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties