Deze Duitse whisky komt uit een mysterieus vat

Nieuws
door Monkey
donderdag, 04 januari 2024 om 17:00
whiskycasks
Er is een nieuwe whisky uit Duitsland onderweg. De Manufaktur Lehmitz distilleerderij in Hamburg heeft een mysterieuze, nieuwe versie van de Hamburg Malt Whisky Red Light District klaar staan voor de voorjaarseditie van 2024. Zo meldt de Duitse website Whiskyexperts.
De whisky is tijdens rondleidingen bij de Manufaktur Lehmitz distilleerderij al te proeven geweest, maar voor het grote publiek komt deze binnenkort uit. De godendrank wordt in twee verschillende versies uitgebracht.
De ene versie krijgt een alcoholpercentage van 40 procent alcohol by volume (ABV) en de andere is op vatsterkte van 62 procent ABV gebotteld. Op dit moment ligt de whisky nog verder te rijpen, maar begin februari gaat de drank de fles in. Dan heeft de whisky negen jaar mogen rusten en is hij klaar voor consumptie.

Wat is de Hamburg Malt Whisky RLD 2024?

De vaten waarin de whisky gerijpt heeft zijn gemaakt van Beiers eikenhout maar de oorsprong van de vaten is geheim. De reden hiervoor is dat de distilleerderij waar het vat vandaag komt graag anoniem wil blijven. De Hamburgse distilleerderij die de nieuwe RLD whisky uitbrengt moet het dus vooral hebben van de mystery factor bij deze whisky.
Manufaktur Lehmitz meldt over de whisky dat deze een behoorlijke diepgang en complexiteit heeft gekregen. Over de tasting notes van de expressie wordt niets vermeld.
Een fles met een alcoholpercentage van 42 procent kost 49,90 euro en voor de fles op vatsterkte betaal je ongeveer 20 euro meer. Deze laatste variant van de Duitse expressie is gelimiteerd in zijn oplage volgens de distilleerderij. Hoeveel flessen dit betreft is niet bekend. Beide whisky’s zijn vanaf nu al te bestellen via de website van de distilleerderij in Hamburg. Naar verwachting wordt deze dan vanaf februari binnen een week geleverd.
Wist je dat er in Nederland een nieuwe stokerij aankomt? Daar lees je in dit bericht alles over.
Foto: Pixabay