Laphroaig onthult de 30 Years Old 2024 Edition whisky

Nieuws
zaterdag, 07 september 2024 om 9:00
laphroaig 30yo 2024 single malt whisky
Ben je op zoek naar een lekkere whisky met een oude leeftijd? Op Islay is een nieuwe 30 jaar oude whisky uit vaten gekomen. Het gaat om een nieuwe editie van de Laphroaig 30 Years Old, de 2024 edition.
Zoals de naam van de single malt whisky al verraadt, is dit een terugkerende editie van de Islay distilleerderij. De Laphroaig 30 Years Old is de eerste uitgave van de jaarlijkse release die in kleine batches voorbij zal komen.

Wat is de Laphroaig 30 Years Old 2024 Edition whisky?

De nieuwe whisky van Laphroaig heeft 30 jaar gerijpt in verschillende vaten. Een deel van de drank rijpte in Amerikaanse eikenhouten vaten en een ander deel in grote Europese sherryvaten (hogheads en butts). Na de rijping is de drank op 45,8 procent alcohol by volume (ABV) de fles in gegaan.
De tasting notes van de Laphroaig 30 Years Old 2024 Edition single malt whisky zijn als volgt:
  • Neus: Aanvankelijk fruitig en zoet met uitgesproken topnoten van kruidige sinaasappel- en citroenschillen, vanillepudding en stroopsnoepjes.
  • Smaak: Tonen van bergamot, zoet gebak en verse tijm, gecombineerd met een vleugje witte peper. 
  • Afdronk: Smeulende turfrook en roetige kampvuurtonen.

Waar is de Laphroaig 30 Years Old 2024 Edition te koop?

De nieuwe whisky van de distilleerderij op Islay is vanaf nu te vinden in de webshop van de distilleerderij. De drank wordt voor zover bekend ook naar Nederland verzonden, maar of deze ook naar Nederlandse speciaalzaken komt, is niet bekendgemaakt.
Om een fles te bemachtigen moet wel even in de buidel getast worden. De prijskaart die eraan hangt is namelijk 900 euro exclusief verzend- en douanekosten.
Onlangs maakte Laphroaig bekend dat de 10 jaar oude whisky een nieuwe versie op cask strength zou krijgen. Deze 17e batch van de Islay whisky is inmiddels uitgebracht.
The Legend of Laphroaig Image
The Legend of Laphroaig
EUR99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS