Whisky van Wieke Distillers voor het eerst te proeven tijdens Loods of Whisky

Nieuws
zondag, 15 september 2024 om 12:00
wieke2
Reis jij komend weekend af naar Groningen of woon je in de buurt en ga je naar het festival Loods of Whisky? Dan valt er iets leuks te beleven. Want Stichting Dutch Whiskyteers heeft een primeur te pakken.  
De afgelopen paar jaar is bij de Nederlandse distilleerderij Wieke Distillers hard gewerkt aan godendrank van eigen bodem. Inmiddels liggen er meerdere expressies klaar en een daarvan is zelfs al gebotteld. Dat is Numero Dertien met een first fill Pedro Ximénez cask.
De tweede expressie is ook al aan het schreeuwen als een baby die geboren wíl worden en wordt snel na de eerste whisky uitgebracht. Maar voor het zover is, kan er door het publiek geproefd worden.

Wat vindt de consument van de whisky?

Want hoewel Arend van Nieuwland senior zijn eigen product heerlijk vindt, telt natuurlijk de mening van de consument. En precies deze doelgroep mag dus voor het eerst gaan proeven tijdens Loods of Whisky.
Loods of Whisky is een kleinschalig festival in Groningen dat plaatsvindt op 22 september. De twee whisky's van Wieke Distillers kunnen voor het eerst geproefd gaan worden aan de stand bij Stichting Dutch Whiskyteers.
Mensen die het leuk leuk vinden om een praatje te maken met de maker(s) achter de whisky kunnen dit ook doen, want Wieke Distillers is zelf ook van de partij.
In dit overzicht zie je wat we nog meer over Wieke Distillers hebben geschreven.

Zijn er nog kaarten te koop?

Er zijn momenteel nog tickets te koop voor Loods of Whisky. Die kun je bestellen via deze link. Het festival duurt van twee uur 's middags tot en met zeven uur 's avonds.
Wij van Whisky Monkeys zijn overigens ook van de partij als standhouder. Daar zal voor het eerst onze whiskyquiz Broodje Aap te koop zijn, evenals een whisky keycord en wat andere merchandise.
Daarnaast zullen we een paar whisky's gaan schenken, waaronder Mythical Beasts, Wolfburn en Millstone. Dus wie wat lekkers wil proeven, een quiz wil spelen of simpelweg een leuk praatje wil maken: kom vooral gezellig langs!
Brulo Wereldbol Globe bar - Wijnrek - ⌀ 33 cm - Bruin - Vespucci Image
Brulo Wereldbol Globe bar - Wijnrek - ⌀ 33 cm - Bruin - Vespucci
EUR109119
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS