Deze Nederlandse stoker is vandaag jarig en brengt zeer gelimiteerde fles whisky uit

Nieuws
zaterdag, 07 september 2024 om 11:00
cromlech whisky eriks 62nd
Wat zou je doen als je 62 zou worden? Sommigen hangen de vlag uit, anderen pakken het iets ludieker aan. De Nederlandse distilleerderij Drumlin Distillery brengt namelijk vandaag een whisky uit waarbij alles in het teken staat van het getal 62.
Erik Poutsma, de eigenaar van Drumlin Distillery, is vandaag 62 jaar geworden. Op de planning stond al een nieuwe Cromlech whisky, maar hij heeft besloten om vandaag ook iets nieuws uit te brengen: Cromlech single estate 2021 cask strength.
Gisteren verscheen op Facebook ineens een bericht met de aankondiging en onder meer de woorden: ‘Morgen, op 7 september, ben ik jarig. 62 jaar oud… tja…Om het toch te vieren heb ik een hele kleine pre-botteling van de aanstaande 2021 Cromlech gemaakt. 62 flessen op vat-sterkte van 62%. Voor de liefhebbers ’

Wat is de Cromlech single estate 2021 cask strength whisky?

De whisky is gebotteld op vatsterkte met een alcoholpercentage van 62 procent. Verder gaat het om een zeer gelimiteerde expressie waarvan slechts 62 flessen gebotteld zijn. Mensen die geïnteresseerd zijn, kunnen vandaag een fles whisky ophalen bij de distilleerderij (in Drenthe) tussen twaalf en drie uur ’s middags. De fles wordt verkocht voor 99,90 euro.
Ben je niet in de buurt, maar wil je er toch één bemachtigen? Ons advies: neem even contact op met de distilleerderij. Dat kan via: [email protected].

Voorproefje van de whisky release voor later dit jaar

De fles is alvast een voorproefje van de Cromlech single estate 2021 die later dit jaar op de markt zal komen, maar nu dus iets eerder de fles in is gegaan.
Dat er een tussentijdse expressie aan zat te komen, was al te verwachten. Want op 29 augustus plaatste de stoker een mysterieuze foto van een aantal flessen waar godendrank in zat, maar nog geen labels op de flessen geplakt waren. In dit overzicht zie je wat we nog meer over Drumlin Distillery hebben geschreven.
Wat is de laatste Nederlandse whisky die jij hebt gedronken? Laat het ons vooral weten in de comments.

POPULAIR NIEUWS