Cotswolds Distillery brengt nieuwe single malt whisky uit die past bij de herfst

Nieuws
maandag, 16 september 2024 om 7:00
cotswolds distillery amber meadow
In Engeland is de herfst feestelijk afgetrapt met een nieuwe whisky van Cotswolds Distillery. De Amber Meadow single malt viert de komst van het oogstseizoen.
De nieuwe whisky is de derde release in de jaarlijkse Harvest serie van het merk. De expressie volgt op de Flaxen Vale single malt whisky die afgelopen jaar uitkwam. Dit jaar is er gekozen voor een single malt whisky die wat lichter en fruitiger is en mooi past bij het begin van de herfst.

Wat is de Cotswolds Distillery Amber Meadow single malt whisky?

De whisky heeft gerijpt in een mix van moscatel wijnvaten en ex-bourbonvaten. De gelimiteerde whisky is vervolgens begin dit jaar gebotteld zonder leeftijdsaanduiding. Het bottelen gebeurde op 51 procent alcohol by volume (ABV).
Wat betreft de smaken die deze amberkleurige single malt whisky geeft, mogen liefhebbers iets verwachten wat prima bij de herfst past. De expressie heeft namelijk 'een harmonieuze mix van fruitigheid, vanille en een subtiele hint van turf', aldus de omschrijving van de distilleerderij.
De tasting notes zijn als volgt:
  • Geur: Vlierbloesem, weidehooi en abrikozenjam
  • Smaak: Geschroeide sinaasappelschil, marsepein en geroosterde kokos
  • Afdronk: Zacht rood fruit met een vleugje honing.

Een knipoog naar het boerenleven

De whisky vangt niet alleen de herfst in het smaakprofiel, maar ook de verpakking is vormgegeven als een knipoog naar het seizoen. Cotswolds Distillery werkte hiervoor samen met de artiest Lucy Pratt die de koker ontwierp.
Voor de print op de koker heeft Pratt zich laten inspireren door het veranderende landschap van Cotswolds. Op de koker zijn verschillende dieren, zoals schapen en vogels, te zien en het boerenlandschap waarin zij leven.

Waar is de Cotswolds Harvest Amber Meadow single malt whisky te koop?

De nieuwe expressie van de Engelse distilleerderij is gelimiteerd tot 1500 flessen. De single malt heeft een prijskaartje van 100 pond (omgerekend iets meer dan 120 euro).
De fles zal niet in de lokale slijterij te vinden zijn, voor zover bekend. Wel is deze te koop via de website van de distilleerderij.
The Whisky Distilleries of the United Kingdom Image
The Whisky Distilleries of the United Kingdom
EUR46.82
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS