Nieuwe Scallywag whisky heeft 13 jaar op de teller staan

Nieuws
maandag, 16 september 2024 om 17:00
scallywag 13 years old
Wat krijg je als je de blended whisky van Scallywag jaren exclusief laat rijpen in bijzondere vaten? Op die vraag geeft Douglas Laing nu antwoord in de tweede expressie van de Signatures Series: de Scallywag 13 Years Old.
Op een dieprood label schittert het bekende hondje van Douglas Laing in een gouden tint. Daaronder staat de age statement van 13 jaar, de leeftijd van de nieuwe Signature Series van de bottelaar.

Dit is de Scallywag 13 Years Old whisky

De 13 jaar oude expressie van Douglas Laing heeft zijn rijping doorgebracht in vaten van Spaans eikenhout waar eerder sherry in gezeten heeft. Dit heeft de drank een 'rijk en weelderig smaakprofiel' gegeven.
Wat betreft de tasting notes mogen whiskyliefhebbers rekenen op tonen van geweekt fruit, donkere chocolade en warme kaneelkruiden. De expressie is op 46 procent alcohol by volume (ABV).

Zeer gelimiteerd in oplage

De Singature Series Scallywag 13 Years Old whisky is niet heel uitgebreid voor handen. De whisky heeft namelijk een oplage van 112 flessen. Liefhebbers die hun lippen aan een glaasje van deze vloeistof willen zetten moeten er dan ook snel bij zijn.
De whisky wordt exclusief verkocht via de website van Douglas Laing en heeft een prijskaart van 72,91 pond (omgerekend ongeveer 85 euro). Dit is exclusief verzend- en eventuele douanekosten.

Niet de enige in de Signature Series

Scallywag is niet de eerste release in de Douglas Laing Signature Series. Eerder al kreeg het bekende muisje van Timorous Beastie een expressie in de reeks. Deze whisky heeft een leeftijd van 18 jaar en komt net als de 13 jaar oude Scallywag whisky uit Spaanse sherryvaten.
Van de Timourous Beastie whisky waren bij de release wat meer flessen beschikbaar, namelijk ruim 600. De expressie is op dit moment ook nog verkrijgbaar via de Douglas Laing website voor ongeveer 100 euro.
World Atlas Of Whisky Image
World Atlas Of Whisky
EUR33.09
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS