Deze komende whiskymaker deelt voortgang van bouwplannen

Nieuws
zaterdag, 20 juli 2024 om 16:00
nine rivers distillery
In China wordt op dit moment druk gebouwd aan een nieuwe distilleerderij, de Nine Rivers Distillery. Hoewel er nog geen whisky gemaakt wordt, deelt de stokerij alvast beelden van de voortgang via een dronetour over het terrein.
In de vijf minuten durende video begint Nine Rivers Distillery buiten Building 4, oftewel de Still House. In dit enorme gebouw moeten de drie Forsyths ketels uit Schotland geplaatst worden die Chinese spirit gaan stoken. Deze ketels hebben straks een capaciteit van 1,31 miljoen liter new make per jaar.
De Still House van Nine Rivers Distillery bestaat uit verschillende verdiepingen, waarvan bezoekers de begane grond kunnen bewonderen.
Naast de Still House wordt in de video, die voorzien is van commentaar vanuit de stokerij, veel meer getoond. Zo is er ook een plot voor extra warenhuizen te zien en wordt er een overzicht vanuit de lucht gegeven.
Bekijk de video hieronder:

De Nine Rivers Distillery in vogelvlucht

Wanneer gaat Nine Rivers Distillery whisky stoken?

De nieuwe distilleerderij in China is nog lang niet af. Er wordt momenteel nog druk aan de infrastructuur gewerkt, voordat de ketels, de mash tuns en de rest van de apparatuur geplaatst kunnen worden.
Het duurt dus nog wel even voordat de stokerij operationeel is. Volgens de oorspronkelijke planning moest Nine Rivers Distillery ergens dit jaar beginnen met stoken, maar dat lijkt iets te voorbarig.

Grote plannen op termijn

De Nine Rivers Distillery heeft naast de bouw van dit terrein nog andere plannen. Zo zijn er al voorbereidingen voor een uitbreiding getroffen, waardoor de capaciteit vrijwel direct opgeschaald zal worden. De capaciteit gaat dan van 1,31 miljoen liter spirit per jaar naar ruim 7 miljoen liter.
Daarnaast liggen er plannen om een eigen kuiperij te gaan bouwen en moeten er nieuwe microstokerijen gebouwd worden. Deze laatste zullen verspreid worden door heel China.
Jim Murray's Whiskey Bible 2024 Image
Jim Murray's Whiskey Bible 2024
EUR17.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS