Grootste Pernod Ricard moutdistilleerderij in India onderweg

Nieuws
donderdag, 29 februari 2024 om 7:00
india
Het drankenconcern Pernod Ricard gaat in India een reusachtige distilleerderij openen. De distilleerderij in Nagpur gaat zich richten op het maken van malt spirits en zal een enorme capaciteit krijgen. Zo meldt Spirits Business.
Op dit moment heeft Pernod Ricard al 24 locaties in India, waar 1650 mensen in dienst zijn. Met deze nieuwe locatie komen er daar nog eens tussen de 700 en 800 bij. Dit is inclusief de mensen die aan de bouw van het bedrijf werken.
Als de distilleerderij af is, moet er uiteindelijk ongeveer 60.000 liter spirit per dag uit de ketels stromen. Dit zorgt niet alleen voor enorm veel sterke drank zoals whisky, maar ook voor de nodige werkgelegenheid.

Komst stokerij economisch erg positief

De regering van Maharashtra, de staat waar de distilleerderij gebouwd word, is blij met de komst van de faciliteit. Shri Devendra Fadnavis, vicepremier van de staat, vertelt dat de komst van de stokerij economische voordelen brengt en de groei van verschillende andere industrieën zoals de landbouw aanwakkert.
‘Het allerbelangrijkste is dat dit een platform wordt waar duizenden boeren uit de regio een vast inkomen kunnen verwerven en landbouwdiversiteit en stabiliteit kunnen brengen.’
Voor de nieuwe stokerij wil Pernod Ricard jaarlijks namelijk tot 50.000 ton gerst kopen. Daarnaast zal er in samenwerking met de regering van Maharashtra gewerkt worden om de lokale gerstteelt op te bouwen.

Wanneer is de nieuwe Pernod Ricard distilleerderij af?

Jean Touboul, CEO van Pernod Ricard in India, vertelt dat het bedrijf vereerd is om samen te werken met de regering van Maharashtra. Daarnaast is hij erg blij dat de regering en het drankenbedrijf dezelfde visie hebben.
Hoe lang de bouw precies van de nieuwe Indiase stokerij duurt is nog niet bekend, maar Pernod Ricard India houdt nu al rekening met een investering van maximaal 200 miljoen euro per jaar voor de komende tien jaar. De nieuwe stokerij zal vanaf het begin duurzaam gebouwd worden en met de nieuwste technologieën.
Foto: Pixabay

POPULAIR NIEUWS