Komt Clonakilty Distillery met twee whiskeys uit biervaten?

Nieuws
zondag, 21 juli 2024 om 7:00
clonakilty labels irish whiskey
Worden liefhebbers van bier binnenkort verwend door de Ierse Clonakilty Distillery? Er zijn in de online TTB-database twee nieuwe labels opgedoken, waaruit blijkt dat de stokerij bezig is met twee nieuwe whiskeys. Allebei de flessen hebben een finish in een biervat gekregen.
Er duiken regelmatig labels op in de online TTB-database. Dit is geen garantie dat een bepaalde whisky ook daadwerkelijk uitkomt. Een distilleerderij registreert hiermee slechts een etiket, maar kondigt verder niets officieel aan. Het kan dus zijn dat de whisky’s in dit artikel niet of niet snel uitkomen. Het gebeurt alleen wel regelmatig dat er iets opduikt, wat ook daadwerkelijk uitkomt.

Clonakilty Irish Whiskey Middle Age Brewing Stout Cask finish

De Clonakilty Distillery heeft op de labels van de twee expressies vermeldingen staan over brouwerijen in de Verenigde Staten en Canada. De eerste whiskey heeft in bourbonvaten gerijpt, waarna de drank is voorzien van een finish in vaten van Middle Age Brewing uit Syracuse, New York.
In deze vaten heeft eerder stout bier van het Amerikaanse bedrijf gezeten. Het label meldt een alcoholpercentage van 56 procent. Verder is er een vatnummer aanwezig, wat kan duiden op batches, en een flesnummer. Daarmee lijkt dit een limited edition te worden.

Clonakilty Irish Whiskey Streetcar 82 Brewing Co Irish Red Ale Cask Finish

De tweede Clonakilty whiskey heeft eerst gerijpt in ex-bourbonvaten en is daarna voorzien van een finish in vaten van Streetcar 82 Brewing Co. uit Canada. Deze vaten bevatten eerder een Irish Red Ale.
Deze biersoort heeft een rode kleur door het gebruik van geëeste mout en geroosterde gerst. Het bier heeft doorgaans een lichte body met een wat moutig karakter dat aangevuld wordt met toffee en karamel.
Het label verraadt een percentage van 56 procent alcohol by volume (ABV). Daarnaast is er, net als bij het label van de Clonakilty Stout whiskey, ruimte gemaakt voor een flesnummer en vatnummer.

POPULAIR NIEUWS