Deze unieke Chivas Brothers locatie is nu open voor publiek

Nieuws
dinsdag, 14 november 2023 om 13:00
linn house chivas brothers
Whiskyliefhebbers kunnen weer een locatie op de kaart markeren met ‘daar wil ik heen’. Chivas Brothers heeft namelijk Linn House, het luxe Victoriaanse gastenverblijf in hartje Speyside, geopend voor het publiek.
Het enorme sprookjesachtige landhuis in Keith aan de rivier de Isla was eerder alleen toegankelijk via een uitnodiging, maar is nu opengesteld voor het bredere publiek.
De opening is onderdeel van de groepende vraag naar whiskytoerisme in de omgeving van Speyside. Het landhuis dat in 1870 ontworpen is door Robert Kynoch-Shand is voor de opening flink op de schop gegaan. Zo zijn er luxe voorzieningen aangebracht en is het pension aangepast naar moderne standaarden. Het rustieke karakter is daarbij bewaard gebleven.

Linn House omgebouwd tot whiskyverblijf

Jacques-Henri Brive, hoofd brand advocacy en prestige acceleratie bij Chivas Brothers, heeft de verbouwing van Linn House geleid. Hij vertelt dat het ‘een verlengstuk is van de huizen van het merk.’ Elke kamer is gemodelleerd naar een van de distilleerderijen die Chivas in Schotland heeft. Er is dan ook genoeg whiskygerelateerds te vinden in het verblijf.
Gasten van Linn House kunnen bijvoorbeeld het portfolio van Chivas Brothers verkennen in de whiskybibliotheek. Daarbij zijn enkele van de beste single mals whisky’s van The Glenlivet, Aberlour en Scapa aanwezig en whisky’s van Chivas Regal, Royal Salute en Ballantine’s. Daarnaast zijn tijdens een verblijf bezoeken aan The Glenlivet en Strathisla distilleerderijen en kunnen er cocktailworkshops gevolgd worden.
Ook voor gasten die niet direct met drank bezig willen zijn, is er van alles te doen. Denk aan wandelen, foerageerexcursies, vliegvissen, kleiduifschieten, golfen en een verkenning van smokkelroutes. Gasten kunnen ook ontspannen bij de grote Victoriaanse open haard of een wandeling maken over het landgoed met verschillende tuinen.

Niet goedkoop

Whiskyliefhebbers kunnen nu een verblijf bij de unieke Chivas Brothers locatie boeken. Om een verblijf in de whiskyretraite te boeken moet je wel flink in de buidel tasten. Een boeking dient door minimaal 12 gasten in zes slaapkamers gedaan te worden. De kosten hiervoor bedragen 9600 pond (omgerekend ongeveer 10600 pond). Voor 24 gasten in 12 slaapkamers loopt dit bedrag op tot 19.200 pond (ongeveer 22000 euro).
Een verblijf dient voor minimaal twee nachten geboekt te worden. Voor dit geld krijgt iedereen er ook een ontbijt en een driegangen seizoens- of Schots diner bij van chef kok Erik Obri. Hij heeft voorheen in restaurants met Michelin sterren gewerkt. Ook hoort een drankenpakket voor elke gast met daarin een fles Linn House Reserve whisky bij elke boeking.
Foto: Chivas Brothers

POPULAIR NIEUWS