Deze Lowlands stokerij onthult haar oudste whisky ooit

Nieuws
woensdag, 09 oktober 2024 om 16:00
kingsbarns distillery reserve 2024
Het is een vaste prik bij Kingsbarns: de jaarlijkse release van haar Distillery Reserve expressie. Dit jaar is het een bijzondere fles die uit de doeken gedaan wordt. Het is namelijk de oudste whisky van de Lowlands stokerij tot nu toe.
De Kingsbarns Distillery Reserve 2024 whisky heeft een age statement van 8 jaar. Gezien Kingsbarns sinds 2014 operationeel is, betekent dit dat de spirit ongeveer twee jaar na de opening van de Lowlands distilleerderij in vaten gegaan is.

Het karakter van Fife met de invloed van sherry

Peter Holroyd, distillery manager bij Kingsbarns, vertelt dat de spirit voor de Distillery Reserve 2024 gemaakt is van lokale gerst en mineraalrijk water. De drank heeft vervolgens gerijpt in ex-solera Oloroso sherryvaten.
‘De whisky heeft een geweldige kleur en smaakprofiel. Het is de perfecte balans tussen het karakter van de distilleerderij en de invloed van het vat.’
Peter Holroyd.

Wat is de Kingsbarns Distillery Reserve 2024 whisky?

De single malt whisky heeft in totaal acht jaar in de sherryvaten gerust, waarna deze gebotteld werd op 58,2 procent alcohol by volume (ABV).
De tasting notes van de Kingsbarns Distillery Reserve 2024 whisky zijn als volgt:
  • Geur: Tonen van kaneel, rozijnen en sinaasappelschil met een vleugje cederhout.
  • Smaak: Kruiden met sappig fruit, geroosterde perziken en gedroogde abrikozen. Verder heeft de drank een hint van kersentaart en bosvruchtenthee.
Over de afdronk wordt niet gesproken.

Waar is de Kingsbarns Distillery Reserve 2024 te koop?

De nieuwe single malt whisky van Kingsbarns is gelimiteerd tot 3000 flessen. Deze zijn vanaf 16 oktober 2024 te koop via de website van de distilleerderij. De prijskaart van een fles is 75 pond (omgerekend ongeveer 90 euro). Of de whisky ook naar ons kikkerlandje komt, is niet bekendgemaakt.
Lees meer over de Kingsbarns Distillery en haar Lowlands whisky's in ons Kingsbarns nieuwsoverzicht.
Exclusieve Glencairn Cut Whiskyglas - 16% Loodkristal - Handgemaakt Image
Exclusieve Glencairn Cut Whiskyglas - 16% Loodkristal - Handgemaakt
EUR26.7
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Kingsbarns Distillery

POPULAIR NIEUWS