Nederlandse whisky genomineerd bij Online Scotch Whisky Awards

Nieuws
woensdag, 09 oktober 2024 om 17:00
zuidam distillery millstone stills mid
De derde editie van de OSWA’s (Online Scotch Whisky Awards) is live. Van wie het nog niet kent; de OSWA is een initiatief van whisky coryfeeën Ralphy en Roy. We kennen deze heren van hun eigen Youtube kanalen thewhiskybothy en en Aqvavitae waar veel kijkers op afkomen. We vertellen je in dit artikel alles wat je moet weten. 

Waarom nog een whisky award event?

Ralphy en Roy vonden drie jaar geleden dat andere whisky award events niet altijd even belangeloos waren en hebben gezamenlijk besloten om een stem te geven aan de mensen die whisky drinken.
De awards zijn bedoeld om transparantie en eerlijkheid in de whiskywereld te bevorderen door de whisky-community zelf de kans te geven om de beste whisky’s te nomineren en te beoordelen. De kernwaardes zijn integriteit, samenwerking, inclusief en positief. Het gaat daarbij niet alleen om Schotse whisky, maar genomineerde flessen van over de hele wereld.

De lijnen zijn open om te stemmen

Stemmen kan online via deze website. Je krijgt daarbij diverse vragen wat je voorkeur is in bijvoorbeeld je favoriete distilleerderij, blend, onafhankelijke bottelaar en 'waarde voor je geld Whisky'.

Wat gebeurde er in 2023?

Onder de winnaars van vorig jaar zien vele bekende namen terug. Wat denk je van de 10 jaar oude uitgave van Arran als 'Best value single malt' Ardnamurchan als beste nieuwe distilleerderij en Signatory Vintage als beste onafhankelijke bottelaar?

Nederlands tintje

Dit jaar heeft de editie een bijzonder tintje omdat voor het eerst een Nederlandse whisky is genomineerd in de categorie “Best Non malt whisky”. Het gaat om de Millstone 100 Dutch single Rye. Deze whisky heeft al eerder prijzen gewonnen en wordt zo langzamerhand een beroemdheid in whiskyland.
Tot 20 oktober kun je een stem uitbrengen dan daarna zullen de uitslagen van de awards bekend worden gemaakt in een live YouTube uitzending.
Benieuwd geworden? Kijk dan even op de site en breng je stem uit.
Waar ga jij op stemmen? Laat het ons vooral weten in de reacties.

POPULAIR NIEUWS