Deze man krijgt een eigen boek over vliegen tijdens een oorlog, whisky, rum smokkelen en meer

Nieuws
zondag, 26 mei 2024 om 12:00
whiskyglas2023
Misschien heb je er ooit van heb gehoord, misschien ook niet: Joe Hobbs. Deze man is een belangrijke speler in de whisky-industrie en er komt voor het eerst een biografie over hem uit.
Het boek draagt de naam Not your Average Joe en is geschreven door Tim Smith. Joe Hobbs naam komt voor in de lijst van Top 100 meest invloedrijke whiskyfiguren allertijden van Whisky Magazine, maar ondanks dit feit bestaat er nog geen biografie over hem. Daar komt dus verandering, want op 28 juli verschijnt het boek Not your Average Joe.
Het boek is nu al vooruit te bestellen bij bol zodat dit op de dag van release op je deurmat valt. Het gaat om een paperback van 496 bladzijden en een prijkaartje van 16,99 euro.
Het schijnt dat Hobbs een zeer onstuimig en spannend leven heeft geleid (hij is in 1963 overleden). Zo is hij een militaire vliegenieer geweest tijdens de Eerste Wereldoorlog, heeft hij rum gesmokkeld tijdens het drankverbod in de Verenigde Staten in de jaren 1920, was hij betrokken bij de bouw van de eerste wolkenkrabber in Vancouver en transformeerde hij een Schots landgoed in de eerste veeboerderij in het Verenigd Koninkrijk vlak na de Tweede Wereldoorlog.
Een ondernemend type dus dat ook nog eens zijn stempel heeft gedrukt op de whisky-industrie.

Goedkeuring van de familie

Bij bol staat de volgende omschrijving: ‘Het boek is geschreven met de steun en aanmoediging van Joe's overlevende familieleden in het Verenigd Koninkrijk en Canada en bevat familiegeschiedenis en memorabilia die nog niet eerder openbaar zijn gemaakt. Het boek biedt een grondig onderzocht overzicht van alle aspecten van Joe’s leven.’
Hobbs is tevens een man die flink geld heeft verdiend (ook verloor), waarover alles aan bod komt in het boek Not your Average Joe.
Dit hebben we nog meer geschreven over whiskyboeken.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties