Glenmorangie onthult nieuwe Cadboll Estate single malt whisky

Nieuws
zondag, 26 mei 2024 om 8:00
glenmorangie cadboll estate single malt whisky
De Glenmorangie Distilleerderij in de Schotse Highlands heeft een nieuwe versie uitgebracht van haar Cadboll Estate whisky. Daarmee brengt het merk de vierde editie van de expressie uit die in zijn geheel op de velden van het merk gemaakt worden.
Cadboll Estate verwijst naar het landgoed van Glenmorangie, dat op een steenworp afstand van de Glenmorangie distilleerderij ligt. Daar wordt het Cadboll gerst verbouwd dat gebruikt wordt voor deze single malt field-to-glass whisky.
Bill Lumsden, director of whisky creation bij the Glenmorangie Company, waar ook de Ardbeg Distillery onder valt, vertelt dat de velden in de buurt van de stokerij zorgen voor gerst waarmee een zachte spirit gestookt kan worden.
‘Om de ongelooflijke zachtheid te accentueren, hebben we de vierde batch van Glenmorangie The Cadboll Estate gerijpt in onze befaamde designervaten.’

Wat is de Glenmorangie Cadboll Estate single malt whisky?

Met de designervaten wijst Lumsden naar de Amerikaanse wit eikenhouten vaten van de stokerij. Deze zijn namelijk aan de lucht gedroogd door de distilleerderij zelf geseasoned met bourbon, zodat de smaken van het hout een vooraf bepaald profiel af zouden geven.
In deze vaten heeft de single malt whisky in totaal 15 jaar gerijpt vanaf 2007. Dat heeft voor deze batch de volgende tasting notes opgeleverd:
  • Neus: Aroma’s van abrikozen en peren met honing.
  • Smaak: Tonen van botersnoepjes, sinaasappel en meloen. 
  • Afdronk: Vol, rijk en zacht eindigend in een aanhoudende toon van menthol.
De vierde editie van Glenmorangie Cadboll Estate single malt whisky is gebotteld op 43 procent alcohol by volume (ABV). De drank is te koop via de website van Glenmorangie voor 76 pond (omgerekend ongeveer 89 euro). Of de drank ook in Nederland in de schappen terecht komt is onbekend.
Wist je dat wij op het moment een prijsvraag hebben rondom het Deense whiskymerk Thy? Je vindt deze op onze prijsvragenpagina.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties