Deze Nederlandse distilleerderij voegt nieuwe single cask whisky’s toe aan assortiment

Nieuws
zaterdag, 15 juni 2024 om 12:00
moutmolen
Heb je nog wat vakantiegeld over? Dan is het wellicht een leuk idee om een whiskyfles aan te schaffen van De Moutmolen. Deze beginnende Nederlandse distilleerderij heeft nieuwe single cask whisky’s toegevoegd aan haar assortiment.
Het betreft een samenwerking met de onafhankelijke bottelaar 3006 Whisky, die onlangs lof oogstte met de Hemel en Hellevuur whisky’s. Onze Whisky Monkey Jan-Marc was met name onder de indruk van Hemel & Hellevuur Cask 19031, zoals je kunt lezen in onze recensie.
Inmiddels zijn er in de webshop drie nieuwe flessen te koop die we hieronder op een rij zetten. Jop Boer, eigenaar van 3006 Whisky, is erg blij met de flessen.
Zo laat hij in een exclusieve reactie met Whisky Monkeys weten: 'We proberen hiermee de klanten die de moeite nemen om naar ons toe te komen iets unieks te bieden wat zij nergens anders kunnen kopen. Ook hebben wij alles open staan zodat er geproefd kan worden.'

Bunnahabhain Staoisha 2017

Deze whisky is bedoeld voor de peatheads. Want deze Schotse godendrank kent een alcoholpercentage van maar liefst 65,1 procent. Dan weet je wel hoe laat is het. Tijd om de avond rustig door te brengen met een glas. Staoisha is de zwaarst geturfde variant van Bunnahabhain. De whisky is zes jaar oud en heeft gerijpt op een second fill bourbon butt.

Campbeltown malt (T-spooned Glen Scotia) 2014

Dit is een 10-jarige whisky. Boer zegt er het volgende over:
'Een T-spooned malt? Dat is in dit geval een single malt van Glen Scotia met een theelepeltje malt whisky van een andere distilleerderij. Zo wordt voorkomen dat wij als bottelaar de naam van de destilleerderij op de fles vermelden.'
Deze whisky heeft nog een half jaar nagerijpt op een oloroso octave en dat zorgt voor een whisky met een gelaagde vette smaak.

Blended malt 2013

Dit is een negen jarige blended malt whisky met een alcoholpercentage van 55,8 procent. Volgens Boer is dit ‘gewoon een no-nonsense whisky’ met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het levenswater heeft gerijpt op een bourbon vat en bevat veel tonen van graan, vanille en heeft enkele florale tonen.
Mede mogelijk gemaakt door De Moutmolen.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties