Vraag Maar Raak: Van welk whiskylabel ben je dit jaar onder de indruk?

Rubrieken
vrijdag, 07 juni 2024 om 15:00
turntable starward collaboration drop 01 review3
Het weekend staat weer voor de deur en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe Vraag Maar Raak, waarin we elke week de redactieleden een leuke vraag stellen. Deze week kijken we naar de labels van whiskyflessen, want het oog wil ook wat. De vraag die we de monkeys stelden is 'Van welk whiskylabel ben je dit jaar onder de indruk?'

Hessel

Er zijn nog maar weinig flessen van dit jaar die ik onder ogen ben gekomen, maar een label dat dit jaar voor mij uit gaat springen is 'Traveling Circus' van Compass Box. Deze fles moet nog op de markt komen, maar bij de aankondiging werd ik al geraakt door de schoonheid ervan. Mooie etiketten van vorig jaar vind ik de Diageo special releases. Ook vind ik als liefhebber van Roald Dahl boeken de samenwerking tussen Elixer Distillers en Quentin Blake heel tof. Zelf heb ik de Ardmore met het Seyton etiket in bezit.

Jan-Marc

Als je bedoelt label van een individuele fles dan ga ik absoluut voor Hemel & Hellevuur. Prachtig! Als je het hebt over een label als een leverancier/producent van whisky, dan is het voor mij Perfect Dram. Veel mooie whisky’s die super betaalbaar en gewoon erg lekker zijn. Maar ook Signatory doet hele mooie dingen met de labels.

Daan

De laatste tijd ben ik onder de indruk van Glenglassaugh. Na een doorstart in 2008 en een recente rebranding maken nu steeds meer mensen kennis met deze fijne whisky. De Sandend en de 12 jaar oude Glenglassaugh zijn echt complexe pareltjes die er goed uit zien en bovendien zijn de flessen nog goed betaalbaar ook!

Ilse

De labels van Compass Box zijn altijd mooi. Daar wordt duidelijk over nagedacht. Zeker als er weer een nieuwe uitvoering komt van een bestaande uitgave, is het label net weer even anders, soms zelfs mooier.
Ook Ardbeg heeft met de speciale edities soms hele mooie labels, de Arrrrrrrbeg! (die met de piraat) vond ik erg leuk. Het label is overigens dan niet in alle landen hetzelfde. De piraat houdt een fles vast op het originele label. Maar in Frankrijk mag dat blijkbaar niet en heeft de piraat niets vast.

Eline 

Ik ben altijd enorm te spreken over de vormgeving van Turntable. De blends zijn altijd top, de labels zijn uniek en de makers zijn sympathieke gasten. Vooral hun Collaboration Drop 01: Turntable x Starward fles vind ik echt prachtig qua label (en wederom ook nog eens mooi spul, fijne wijnvatinvloed!).

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties