Deze Nederlandse whisky distilleerderij heeft een nieuwe ketel

Nieuws
woensdag, 10 juli 2024 om 16:00
chamberick ketel
De Nederlandse stokerij The Chamberick heeft onlangs meer dan tien weken stil gelegen. Er werd even geen whisky gestookt, maar wél aan de godendrank gedacht. De stokerij in Kamerik kreeg namelijk een nieuwe koperen ketel en dat is toch handig voor als je whisky aan het maken bent.
De distilleerderij van Laetitia de Hoog heeft voor de plaatsing van de nieuwe ketel een verbouwing achter de rug. Het nieuwe aanwinst is geplaatst op de plek van de oorspronkelijke ketel van The Chamberick, waardoor deze verplaatst moest worden naar een andere plek.
Om plek voor het geheel te maken moest er een muurtje gesloopt worden moest de mashtun verplaatst worden. Uiteindelijk is de hele distilleerderij leeg gehaald zodat de meesterdistilleerder ook de vloer aan kon pakken.

Nieuwe whisky ketel van The Chamberick komt niet meteen in actie

Na tien weken hard werken is de nieuwe ketel voorzien van zijn plek en is inmiddels aangesloten. Het duurt alleen nog even voordat er spirit uit de ketel stroomt. De Hoog geeft aan dat er in het najaar bezig wordt gegaan. De reden? Het is nu simpelwete warm om whisky te stoken.
In plaats van het maken van wort houdt de distilleerderij zich momenteel bezig met andere activiteiten zoals het bottelen van een nieuwe batch van het Oat Fashioned distillaat dat vernoemd is naar de Old Fashioned whiskycocktail.

Op bezoek bij de whiskyvaten van de Nederlandse distilleerderij

Daarnaast heeft The Chamberick een nieuwe tour geïntroduceerd: de ‘Masterclass houtrijping’. Tijdens deze tour worden liefhebbers meegenomen naar de verborgen rijpingskelder van de Nederlandse distilleerderij. Daar geeft De Hoog uitleg over de werking van hout en de invloed daarvan op de godendrank.
Tijdens de tour is het mogelijk om aan de rijpende whisky te ruiken. Omdat dit nog geen whisky is, valt het niet te proeven, maar wel is er de mogelijkheid om een dram van The Immature (de new make spirit van The Chamberick) te proeven.
De tour is te boeken voor 250 euro en duurt een uur. Let wel op: er is enige kennis van het levenswater vereist.
Foto: Anne Hamers (via The Chamberick)
Copita Whiskyglas - Glencairn Crystal Scotland Image
Copita Whiskyglas - Glencairn Crystal Scotland
EUR17.9518.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS