Nieuwe Nederlandse whiskey is vanaf vandaag te koop en zacht van smaak

Nieuws
zondag, 07 juli 2024 om 7:00
mworveld the ninth whisky
Het is tijd voor een nieuwe Nederlandse drank. Mwórveld Distillery heeft namelijk haar negende whisky onthuld, die vanaf nu ook te koop is. De distilleerderij in Moorveld heeft voor de whiskey compleet andere vaten gebruikt dan bij de vorige release.
We hadden de expressie al even geleden aangekondigd in een ander bericht, maar nu is de whiskey een feit. De Mwórveld The Ninth single malt whiskey heeft gerijpt in twee verschillende vaten. Er is gekozen om twee andere vaten te gebruiken dan bij de andere expressies van de stokerij.
Ger Arts, de meesterdistilleerder en oprichter van Mworveld Distillery, vertelt in gesprek met Whisky Monkeys dat dit een bewuste keuze is om telkens een ander smaakprofiel te creëren. Zo gebruikte hij eerder rode wijnvaten vaten voor The Sixth en Oloroso vaten voor The Seventh, maar zijn nu Madeira vaten aan de beurt.
‘Madeira en Oloroso hebben veel gemeen en doen qua kracht niet voor elkaar onder'.

Wat is Mwórveld The Ninth single malt whiskey?

De meesterdistilleerder heeft voor de The Ninth single malt whiskey van de Limburgse distilleerderij een specifieke verhouding van vaten gebruikt. Zo is het aandeel drank uit ex-bourbonvaten ongeveer 40 procent en komt de overige 60 procent uit de madeira wijnvaten. Deze combinatie van vaten heeft een zachte en romige drank opgeleverd.
Tijdens het proeven van de whiskey door een proefpanel zijn de tasting notes van de whiskey geschreven. De Limburgse godendrank heeft tonen van zuidvruchten en verschillende noten gekregen en is vooral niet te krachtig. Hiermee is het een whiskey geworden die zich prima leent voor een glaasje tijdens het warme zomerweer.
De oplage van de expressie is gelimiteerd. Er zijn slechts 650 flessen van Mwórveld The Ninth gebotteld van 700 milliliter. Dit is op 49 procent alcohol by volume ABV gebeurd. De drank is beschikbaar via de webshop van Mwórveld Distillery met een verkoopprijs van 79,50 euro.
In deze webshop vind je ook nog de Mwórveld The Sixth expressie. Deze whiskey kreeg een score van 86.17 punten op Whiskybase.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties